Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

State Department: Ταξιδιωτική οδηγία για τον Λίβανο – «Μην ταξιδεύετε»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν

Οι ΗΠΑ προέτρεψαν σήμερα τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο, επικαλούμενες την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναβάθμισε την ταξιδιωτική οδηγία του για τον Λίβανο στην κατηγορία 4, που συνοδεύεται με την ένδειξη «Μην ταξιδεύετε».

Νωρίτερα και το ΥΠΕΞ της Ελβετίας εξέδωσε ανάλογη οδηγία, καλώντας τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας «συνιστά στους Ελβετούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα με δικά τους μέσα, εάν αυτό είναι εφικτό και ασφαλές», αναφέρεται στην ταξιδιωτική οδηγία που επικαιροποιήθηκε σήμερα.

Η πρεσβεία της Ελβετίας στη Βηρυτό θα παραμείνει ανοιχτή και θα συνεχίσει να παρέχει τις συνηθισμένες υπηρεσίες της, πρόσθεσε. Όσοι Ελβετοί αποφασίσουν να μείνουν στη χώρα ή να ταξιδέψουν στον Λίβανο παρά τις συστάσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας η Ελβετία δεν θα μπορεί να τους παρέχει παρά μόνο περιορισμένες υπηρεσίες ή και καμία και δεν θα μπορεί να τους παράσχει βοήθεια σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού», πρόσθεσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια σημαντική επιδείνωση της κατάστασης σε όλον τον Λίβανο είναι πιθανή «ανά πάσα στιγμή» και «στοχευμένα αεροπορικά πλήγματα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο πρόσωπα που δεν εμπλέκονται» στη σύγκρουση.

Η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατιωτικός διοικητής της Φουάντ Σουκρ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού. Λίγες ώρες αργότερα, σε άλλη επίθεση στην Τεχεράνη, σκοτώθηκε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ένα γεγονός που εγείρει φόβους ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά το θάνατο του Χανίγια

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια

Μέση Ανατολή: Ποιές είναι οι δολοφονίες μελών της Χαμάς που αποδόθηκαν στο Ισραήλ