ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στη λύση της διχοτόμησης που προωθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ διαμήνυσε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει αταλάντευτα την επίτευξη μιας λύσης που θα επιτρέψει την επανένωση του νησιού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αταλάντευτες στην υποστήριξή τους στις προσπάθειες υπό την κυπριακή ηγεσία με την διευκόλυνση του ΟΗΕ για την επανένωση του νησιού ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα προς όφελος όλων των Κυπρίων, όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Τέλος, ο κ. Μίλερ σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ στις προσπάθειές για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Στέλνει στην Ελλάδα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Ρωσία: Αύξησε τα επιτόκια στο 8,5% από 7,5%, για πρώτη φορά σε 16 μήνες
Ολλανδία: Αίρει τους περιορισμούς εξαγωγής όπλων σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Δέματα αγάπης» σε 500 οικογένειες από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ
- Πούτιν: Προανήγγειλε μεγάλα διαστημικά σχέδια για Ρωσία και Κίνα – Γιατί εκθείασε τον Έλον Μασκ
- Ουκρανία: Συνελήφθη ο πρώην κυβερνήτης του Κουρσκ για απάτη – Αντικαταστάθηκε μετά την ουκρανική επίθεση
- Ευρωαγορές: Πίεση στις μετοχές των ημιαγωγών μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ASML
