Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Στάνο: Η ΕΕ εκφράζει τη λύπη της για το ότι η Μογγολία δεν εκτέλεσε το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

Η ΕΕ εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η Μογγολία, κράτος μέλος του καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, δεν συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις της βάσει του καταστατικού για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι υπό ένταλμα σύλληψης από το ΔΠΔ για διεθνή εγκλήματα, συγκεκριμένα για φερόμενα εγκλήματα παράνομης απέλασης και παράνομης μεταφοράς παιδιών από προσωρινά κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη στο πλαίσιο του παράνομου επιθετικού του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Η ΕΕ εκφράζει την ισχυρότερη υποστήριξή της στις προσπάθειες να εξασφαλιστεί πλήρης λογοδοσία για εγκλήματα πολέμου και για τα άλλα σοβαρότερα εγκλήματα σε σχέση με τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Εν προκειμένω, η ΕΕ υποστηρίζει τις έρευνες της εισαγγελίας του ΔΠΔ στην Ουκρανία και καλεί για πλήρη συνεργασία από όλα τα συμβαλλόμενα κράτη.

Η ΕΕ επαναλαμβάνει την ακλόνητη υποστήριξή της στο ΔΠΔ και στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ανδρουλάκης: Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει διάπλατα την πόρτα της εξόδου στον κ. Μητσοτάκη

Σαλαμίνα: Πάνω στη θολούρα μου τράβηξα το βίντεο, λέει ο 39χρονος που έσωσε την 20χρονη από τον επίδοξο βιαστή

Βασίλης Κικίλιας: €2,7 εκατ. για τον ατομικό εξοπλισμό εθελοντών πυροσβεστών