Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Σουηδία: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 440 εκατ. ευρώ για την Ουκρανία

Ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον

Ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον

Η Σουηδία ανακοίνωσε το θα δώσει ένα ακόμη πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, το 17ο συνολικά, το οποίο θα περιλαμβάνει νέο εξοπλισμό στρατιωτικής υποστήριξης συνολικής αξίας 4,6 δισ. σουηδικών κορώνων ή 443 εκατ. δολαρίων.

Την αποστολή του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας, Παλ Τζόνσον, τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για τα οχήματα μάχης πεζικού που έχει ήδη δωρίσει η Σουηδία στην Ουκρανία, καθώς και αγορές που θα διευκολύνουν τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών Gripen στο μέλλον, παρότι δεν έχει αποφασιστεί προς ώρας η μεταφορά τέτοιου εξοπλισμού.

«Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να δωρίσουμε Gripens στην Ουκρανία σε ένα πιθανό μεταγενέστερο στάδιο», ανέφερε ο Σουηδός υπουργός Άμυνας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Κρεατινίνη: 8 τροφές και 3 ροφήματα για να τη διατηρείτε σε χαμηλά επίπεδα

Θόδωρος Σκυλακάκης: Ανάγκη για ένα βιώσιμο μοντέλο ενέργειας

ΕΛΓΑ: Σε εξέλιξη οι καταγραφές ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από χαλάζι