Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Σολτς για ευρωεκλογές: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην έγινε τίποτα

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν κακό για όλα τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία και δεν μπορούν να συνεχίσουν σαν να μην συνέβη τίποτα, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τη Δευτέρα.

«Δεν θα ήταν συνετό για κανέναν να συνεχίσει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα» υπογράμμισε ο Σολτς σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η άνοδος που σημείωσε η ακροδεξιά είναι ανησυχητική και δεν πρέπει να κανονικοποιηθεί.

«Πρέπει να ανησυχούμε για αυτό. Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε και θα πρέπει να αποτελεί πάντα καθήκον να τους οδηγήσουμε πάλι χαμηλότερα» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Σολτς ανέφερε ακόμα η απόφαση για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ληφθεί σύντομα, προσθέτοντας ότι η πρόεδρος της Κομισιόν πρέπει να στηριχτεί σε μια πλειοψηφία παραδοσιακών δημοκρατικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσουμε πολύ με αυτό» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Θήβα: Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Κριστίν Λαγκάρντ: Λάβαμε τη σωστή απόφαση αλλά τα επιτόκια δεν βρίσκονται σε γραμμική καθοδική πορεία

Τσεχία: Η Ρωσία ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την εμπρηστική επίθεση σε αστικά λεωφορεία