Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Φίτσο ανέλαβε και πάλι καθήκοντα, μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σήμερα σχεδόν δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας του, στις 15 Μαΐου, ανακοίνωσε ότι ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντά του.

Ο 59χρονος Φίτσο δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, από μικρή απόσταση, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε μια πόλη της κεντρικής Σλοβακίας. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Μετά την απόπειρα αυτή ο φερόμενος ως δράστης, ο ποιητής Γιουράι Τσιντούλα, 71 ετών, κατηγορήθηκε για τρομοκρατική επίθεση και προφυλακίστηκε.

Ο Φίτσο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 31 Μαΐου και έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του την περασμένη Παρασκευή, σε μια εκδήλωση στην Μπρατισλάβα.

«Συγγνώμη που επέζησα, αλλά επέστρεψα»

Σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ο Φίτσο πήγε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέσω μιας σήραγγας, για να αποφύγει τους δημοσιογράφους. «Αγαπητά προοδευτικά και φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης και αγαπητή αντιπολίτευση, ζητώ συγγνώμη που επέζησα, αλλά επέστρεψα» έγραψε ο ίδιος στο Facebook, αναρτώντας μια φωτογραφία του στο γραφείο του.

 

Λόγω των τραυμάτων του ο Φίτσο χρησιμοποιεί πατερίτσες όταν περπατάει. Είναι επίσης εμφανές ότι έχει χάσει βάρος.

Ρόμπερτ Φίτσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Φίτσο είναι ο πρωθυπουργός μιας τρικομματικής κυβέρνησης στην οποία μετέχουν το κεντρώο κόμμα του Smer-SD, το κεντρώο Hlas και το ακροδεξιό SNS. Αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του το περασμένο φθινόπωρο, διέκοψε τη στρατιωτική βοήθεια της Σλοβακίας στην Ουκρανία. Ο ίδιος ο Φίτσο έχει ταχθεί υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, όπως έκανε και ο Ούγγρος ομόλογός του Βίκτορ Όρμπαν. Σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα χαιρέτισε την αμφιλεγόμενη επίσκεψη του Όρμπαν στη Μόσχα, λέγοντας ότι θα ήθελε να είναι και ο ίδιος εκεί, αν του το επέτρεπε η υγεία του.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας από τον κ. Κασσελάκη

Εργοληπτικές Οργανώσεις: Οφειλές απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων – Κοινή επιστολή

Δούκας: Υπάρχει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ που θέτει κώλυμα στην υποψηφιότητα μου ;