Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Συβιλλικός Πούτιν: Με αιωρούμενη την απειλή για χρήση πυρηνικών, άνοιξε «παράθυρο» διαλόγου με το Κίεβο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν

Απειλή για πυρηνικά αντίποινα, περιείχε η ομιλία του Βλάντιμιρ Πούτιν σε φόρουμ στην Βλαδιβοστόκ, αν και ο Ρώσος πρόεδρος άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο  διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία

Kεντρικό μήνυμα ότι η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ απέτυχε αφού δεν ανέκοψε τη ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς. Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε ως βασικό στρατηγικό στόχο της Ρωσίας την κατάκτηση των ουκρανικών εδαφών του Ντονμπάς και προειδοποίησε το Κίεβο για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Ερωτηθείς σχετικά με τα χτυπήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στους πυρηνικούς σταθμούς της Zaporizhia και του Kursk, ο Putin τις χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνες τρομοκρατικές επιθέσεις».
«Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί τι θα συμβεί εάν απαντήσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο;
Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συμβεί σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης;» διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος.

“Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μαζί τους; Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να το κάνουμε, αλλά όχι με βάση κάποιες εφήμερες απαιτήσεις, αλλά με βάση εκείνα τα έγγραφα που συμφωνήθηκαν και μονογραφήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη“, δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έγιναν το 2022.

Η Ινδία η Βραζιλία και η Κίνα θα ήταν ιδανικοί μεσολαβητές σε περίπτωση έναρξης διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Μόσχα: Δεν υπάρχουν τα προαπαιτούμενα για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με το Κίεβο

ΗΠΑ: Δημοσκόπηση εμφανίζει την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος

«Αναγέννηση» μίας νέας κοινωνικής δυναμικής με αντιμετώπιση του δημογραφικού μέσω αποποίησης του «παρασιτικού εκσυγχρονισμού»