Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Συνετρίβη ρωσικό βομβαρδιστικό στη Σιβηρία – Ασφαλές το πλήρωμα

Ρψσικό μαχητικό αεροσκάφος

Ρψσικό μαχητικό αεροσκάφος

Συναγερμός σήμανε στις ρωσικής Αρχές από την συντριβή ενός υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους τύπου Τουπόλεφ Tu-22M3 της πολεμικής αεροπορίας την Πέμπτη (15/8) στη Σιβηρία.

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας σε ακατοίκητη περιοχή, κοντά στην Ιρκούτσκ στη Σιβηρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το πλήρωμα έκανε χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων και είναι ασφαλές. Ο λόγος του ατυχήματος ήταν τεχνική βλάβη, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Φέρει κατευθυνόμενες βόμβες, πυραύλους κρουζ και τον υπερηχητικό πύραυλο Κιντζάλ Σοβιετικού σχεδιασμού, το Tu-22M, που αναπτύχθηκε στα τέλη των χρόνων του 1960, εκσυγχρονίστηκε επανειλημμένα ως το 1993. Αρχικά προορισμένο για πτήσεις μακράς εμβέλειας, μετατράπηκε σε αεροσκάφος με μέση εμβέλεια λόγω συμφωνιών με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Είναι σε θέση να φέρει κατευθυνόμενες βόμβες, πυραύλους κρουζ και τον υπερηχητικό πύραυλο Κιντζάλ, μεταξύ άλλων. Αεροσκάφη του τύπου χρησιμοποιούνται συχνά για βομβαρδισμούς στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται στο Κατάρ οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 και ένα τουρκικό UAV εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

Ευλογιά των πιθήκων: Αυξημένη επιτήρηση της κίνησης προσώπων και εμπορευμάτων στην Κίνα λόγω Mpox