• Διεθνής πολιτική

    Συνάντηση Όρμπαν-Στόλτενμπεργκ για τη στάση της Ουγγαρίας στην αποστολή του NATO στην Ουκρανία

    • NewsRoom
    Γένς Στόλτενμπεργκ

    Γένς Στόλτενμπεργκ


    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την Τετάρτη τη Βουδαπέστη, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

    «Σε δύο ημέρες, ο γενικός γραμματέας θα βρίσκεται εδώ, για να συζητήσουμε τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία», δήλωσε ο Όρμπαν. Η Βουδαπέστη έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό της Συμμαχίας για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τον οποίο ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα «παράλογη αποστολή».

    Η Ουγγαρία, χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ έχει μπλοκάρει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στήριξης του Κιέβου. Ο ούγγρος πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί δεσμούς με τη Μόσχα, επικρίνοντας έντονα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Έφοδος της εφορίας σε «σφραγισμένο» πρατήριο καυσίμων στον Γέρακα – Γιατί το απέκλεισαν από όλες τις εταιρείες καυσίμων και τα διυλιστήρια

    Βρετανία: Σάλος από τις αποκαλύψεις του αδελφού της πριγκίπισσας Νταϊάνας – Ποινική έρευνα για υποθέσεις σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

    Χούθι: «Εξαρθρώσαμε αμερικανοϊσραηλινό πυρήνα κατασκόπων»



    ΣΧΟΛΙΑ