ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και πως «περισσότερα όπλα και άλλη βοήθεια είναι καθ’ οδόν προς την Ουκρανία».
«Συμφωνήσαμε να συνεργασθούμε στενά για να εξασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές εξαγωγές τροφίμων θα φθάσουν σε καταναλωτές στην Αφρική και την Ασία. Ευγνώμονες στον υπουργό Μπλίνκεν και τις ΗΠΑ για την ηγεσία τους και την αταλάντευτη υποστήριξή τους», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.
Οι δύο επίσημοι συζήτησαν τον αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.
«Ο υπουργός γνωστοποίησε λεπτομέρειες αναφορικά με την τελευταία παρτίδα της αμερικανικής αρωγής ασφαλείας για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας», δήλωσε ο Πράις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Τσαβούσογλου: Η Σουηδία και η Φινλανδία να άρουν τις απαγορεύσεις εξαγωγών προς την Τουρκία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές: Πιέσεις στον κλάδο τεχνολογίας – Βουτιά για την μετοχή της ASML
- ΗΠΑ: Αίρουν τις κυρώσεις κατά του βασικού συμμάχου του Όρμπαν που κατηγορείται για διαφθορά
- ΗΠΑ: Μειώνουν στο 1/3 τις απαιτήσεις αποπληρωμής της βοήθειας προς την Ουκρανία
- Τι αλλάζει στην κοινωνική αντιπαροχή: Και εταιρείες real estate στο πρόγραμμα
