Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Σε ετήσιο ιατρικό check up υποβάλλεται ο Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποβάλλεται σε ιατρικό check up στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο «Walter Reed» στο Μέριλαντ, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα.

Προτού διαβεί το κατώφλι του νοσοκομείου, ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος ενημέρωσε δημοσιογράφο για τις προγραμματισμένες εξετάσεις, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν θα ολοκληρώσει τις ιατρικές του εξετάσεις σήμερα και εν συνεχεία θα εκδοθεί σχετικό ανακοινωθέν.

«Οι τελευταίες εξετάσεις του προέδρου Μπάιντεν ήταν άριστες»

Όπως αναφέρουν το CNN και ο ιστότοπος «Hill», οι τελευταίες ιατρικές εξετάσεις του προέδρου Μπάιντεν διεξήχθησαν στις 16 Φεβρουαρίου του 2023, με τον θεράποντα γιατρό του να διαβεβαιώνει τους Αμερικανούς ότι ο Μπάιντεν είναι ένας «υγιής, σφριγηλός, 80χρονος άνδρας» που ήταν «κατάλληλος για να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα».

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι πολλοί ψηφοφόροι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Δημοκρατικών, πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στις αρχές του μήνα, δημοσκόπηση των ABC News/Ipsos κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 86% των Αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο 81χρονος Δημοκρατικός δεν μπορεί να παραμείνει στον Λευκό Οίκο για μια ακόμη θητεία.

Διαβάστε επίσης:

Μολδαβία: Η Υπερδνειστερία ζητά την «προστασία» της Ρωσίας

Ευρωζώνη: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο

Ο Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Τουρκία την 1η και 2α Μαρτίου