Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ρωσία: Θα μεταφέρει τους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από το Κουρσκ στο υπό κατοχή τμήμα της ουκρανικής επαρχίας Ζαπορίζια

Πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στην Ουκρανία

Πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια

Ο ασκών χρέη κυβερνήτη του Κουρσκ, ο Αλεξέι Σμιρνόφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κάτοικοι της ρωσικής περιφέρειας που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω της ουκρανικής εισβολής ενδέχεται να μεταφερθούν στο υπό ρωσική κατοχή τμήμα της ουκρανικής επαρχίας Ζαπορίζια.

Ο Σμιρνόφ δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Γκιεβγκένι Μπαλίτσκι, τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της ουκρανικής επαρχίας Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία για το σχέδιο αυτό.

Ο Σμιρνόφ δήλωσε ότι ο Μπαλίτσκι πρότεινε να χρησιμοποιηθούν σανατόρια και ξενώνες στην Αζοφική Θάλασσα για να στεγαστούν οι άνθρωποι που έφυγαν από το Κουρσκ.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα οργανώσουμε τις πρώτες μεταφορές για να φέρουμε ανθρώπους σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης στην επαρχία της Ζαπορίζια», τόνισε ο Σμιρνόφ.

Η Ρωσία προσάρτησε τη Ζαπορίζια τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά δεν ελέγχει πλήρως την επαρχία.

Διαβάστε επίσης:

State Department: Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στην ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ

Ζελένσκι: Ελέγχουμε 74 κοινότητες εντός ρωσικού εδάφους στο Κουρσκ

Ουκρανία: Σχεδιάζει μια διαδικτυακή διάσκεψη τον Αύγουστο σε συνέχεια της «συνόδου κορυφής για την ειρήνη»