Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ρωσία: Θα μπορούσε να «συνεργαστεί» με την Κίνα εάν οι δύο χώρες αντιμετώπιζαν απειλή

Η Μαρία Ζαχάροβα

Η Μαρία Ζαχάροβα

Η εταιρική συνεργασία της Ρωσίας με την Κίνα δεν στρέφεται κατά τρίτων χωρών, αλλά η Μόσχα και το Πεκίνο θα μπορούσαν να «συνδυάσουν τις δυνατότητες τους» εάν αντιμετωπίσουν επιθετικότητα, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν τον Μάιο να εμβαθύνουν αυτό που χαρακτήρισαν «συνολική εταιρική σχέση και στρατηγική συνεργασία» για μια νέα εποχή.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε επίσης ότι η Ρωσία και η Κίνα θα αντιδράσουν, και όχι μόνο πολιτικά, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύξουν πυραύλους στην Ιαπωνία.

Οι Japan Times ανέφεραν στις 7 Σεπτεμβρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός πυραυλικού συστήματος μεσαίου βεληνεκούς Typhoοn στην Ιαπωνία για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η ελπίδα θα έρθει από τη συσπείρωση δυνάμεων που δεν έχουν εμπλακεί στη διακυβέρνηση

Πηγές Intracom στο mononews: Κανένα πρόβλημα υγείας με τον Σωκράτη Κόκκαλη

Γερμανία-ΥΠΕΞ: Απάντησε στους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ περί αποτυχίας της προσπάθειας εγκατάλειψης των ορυκτών καυσίμων