Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ρωσία: Στοχοποιεί τις ΗΠΑ για τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου του Telegram, Ντούροφ

FILE - In this Aug. 1, 2017 file photo, Telegram co-founder Pavel Durov, center, smiles following his meeting with Indonesian Communication and Information Minister Rudiantara in Jakarta, Indonesia. Russia's top court has ruled that the Telegram messaging app can be forced to provide user data to security services. (AP Photo/Tatan Syuflana, File)

Τις  ΗΠΑ δείχνει ως …ηθικούς αυτουργούς  της σύλληψης στη Γαλλία του Πάβελ Ντούροφ, του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της πλατφόρμας Telegram που διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην επικοινωνιακή διαχείριση από τη Ρωσία του πολέμου στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Δούμας και σύμμαχος του Πούτιν Βολόντιν δήλωσε ότι  οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τη σύλληψη του .

Ο Ντούροφ, ένας γεννημένος στη Ρωσία επιχειρηματίας, συνελήφθη το σαββατοκύριακο στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για εγκλήματα που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και απάτες σε συναλλαγές στην πλατφόρμα, ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, γάλλοι εισαγγελείς.

Χωρίς να παράσχει στοιχεία, ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, ο πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν, μέσω της Γαλλίας, να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Telegram.

«Το Telegram είναι μία από τις λίγες και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη από τις πλατφόρμες του Ίντερνετ επί των οποίων δεν έχουν επιρροή οι Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο Βολόντιν σε ανάρτησή του.

«Στις παραμονές των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, είναι σημαντικό για τον (αμερικανό πρόεδρο Τζο) Μπάιντεν να θέσει υπό έλεγχο το Telegram».

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει τη σύλληψη του Ντούροφ. Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η σύλληψη δεν ήταν «επ’ ουδενί πολιτική απόφαση».

Το Κρεμλίνο δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι δεν έχει δει ακόμα καμιά επίσημη γαλλική κατηγορία σε βάρος του Ντούροφ.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή στην πώληση της Paramount: Η Skydance του Ellison νέος ιδιοκτήτης – Απέσυρε την προσφορά των 6 δισ. δολ. ο Edgar Bronfman

Ποιος είναι ο Pavel Durov ιδρυτής της Telegram; Ο άγνωστος «Ρώσος Ζούκερμπεργκ», πατέρας 100 παιδιών σε 12 χώρες

ΑΑΔΕ: Φορολογικοί έλεγχοι για «μαύρο χρήμα» σε ιδιοκτήτες ακινήτων που νοικιάζουν μέσω Airbnb και Booking