• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία – Ουκρανία: Με φόντο τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις

    • NewsRoom
    Πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ, Ρωσία

    Πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ, Ρωσία


    Με αμείωτη ένταση και φόντο τον πυρηνικό σταθμό του Κούρσκ, συνεχίζονται οι εχθροπραξίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι οι ουκρανικές  δυνάμεις απέτρεψαν πρωινή ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται ζημιές ή τραυματίες.

    «Νωρίς σήμερα το πρωί, γύρω στις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο εχθρός χρησιμοποίησε βαλλιστικά όπλα για να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου», ανέφεραν οι αρχές στο Telegram.

    Μάλιστα αφέθηκε να εννοηθεί ότι είναι “πολύ πιθανό” να επρόκειτο για “βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους KN-23”. Οι πύραυλοι αναχαιτίσθηκαν καθώς πλησίαζαν την ουκρανική πρωτεύουσα και έτσι δεν μπόρεσαν να πετύχουν το στόχο τους, όπως αναφέρει η ουκρανική διοίκηση.

    Παράλληλα αναφέρεται πως το Κίεβο έγινε επίσης στόχος ρωσικών επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία όμως , η Ουκρανία υποστηρίζει πως εξουδετερώθηκαν από την αντιεροπορική της άμυνα.

    Από την άλλη πλευρά της γραμμής του μετώπου, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την Ουκρανία με στόχο τις μεθοριακές ρωσικές περιφέρεις του Κουρσκ, του Μπέλγκοροντ και το Ροστόφ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

    Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από το έδαφος της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, ένα πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ και δύο πάνω από την περιφέρεια του Ροστόφ, ανέφερε το υπουργείο μέσω του Telegram.

     Ζελένσκι: Ο στρατός ενισχύει τις θέσεις του στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

    Ο ουκρανικός στρατός “ενισχύει” τις θέσεις του στην περιφέρεια Κουρσκ, δήλωσε το Σάββατο (17/08) ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δέκα και πλέον ημέρες μετά την έναρξη της μεγάλης κλίμακας επίθεσης στο ρωσικό έδαφος.

    “Ο στρατηγός (Ολεξάντρ) Σίρσκι ανέφερε ενίσχυση των θέσεων των δυνάμεών μας στην περιφέρεια Κουρσκ και επέκταση της σταθεροποιημένης περιοχής”, ανέφερε ο Ζελένσκι στο Telegram, έπειτα από συνάντηση με τον επικεφαλής του ουκρανικού στρατού.

    Ρωσία: Το  υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ και να επιρρίψει την ευθύνη στη Μόσχα

    Σε  ανακοίνωσή του  το ρωσικό  υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως οι Ρώσοι στρατιώτες «απώθησαν» τις ουκρανικές «επιθέσεις» στην κατεύθυνση των κοινοτήτων Κορένεβο, Ρουσκόιε και Τσερκασκόιε Πορετνόιε

    Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ και να επιρρίψει την ευθύνη στη Μόσχα για αυτήν την «πρόκληση», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Το υπουργείο ανέφερε πως η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά σε περίπτωση τέτοιας επίθεσης, η οποία όπως είπε θα μόλυνε μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον σταθμό.

    Η Ουκρανία εισέβαλε στη ρωσική δυτική περιφέρεια Κουρσκ στις 6 Αυγούστου και ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο 82 οικισμών σε μια περιοχή 1.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τότε. Αυτή τη στιγμή ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ παραμένει υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Προσωπική επίθεση του Τραμπ στη Χάρις: Έχει «το γέλιο μιας τρελής»

    Τα αλλεπάλληλα περιστατικά στα λιμάνια, οι συλλήψεις των πλοιάρχων, αναδεικνύουν κυρίως την ακαταλληλότητα των λιμενικών υποδομών και την κόπωση των ναυτικών

    Εξωδικαστικός μηχανισμός: Νέο ρεκόρ με ρυθμίσεις €518 εκατ. – Στα €7,2 δισ. οι ρυθμισμένες αρχικές οφειλές

     



    ΣΧΟΛΙΑ