• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Ο Πούτιν τοποθετεί επικεφαλής του ναυτικού συμβουλίου τον βετεράνο Πάτρουσεφ, σύμμαχο του

    • NewsRoom
    Νικολάι Πάτρουσεφ, Πρώην Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας

    Νικολάι Πάτρουσεφ, Πρώην Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας


    Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του βετεράνου στον τομέα της ασφάλειας Νικολάι Πατρούσεφ ως επικεφαλή ενός νέου οργάνου που θα είναι αρμόδιο για τη ναυτική πολιτική της Ρωσίας.

    Το νέο Ναυτικό Συμβούλιο θα περιλαμβάνει συμβούλια αρμόδια για την ανάπτυξη της ναυτικής δραστηριότητας της Ρωσίας και του πολεμικού της στόλου και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ρωσίας στην Αρκτική, σύμφωνα με διάταγμα που εξέδωσε ο Πούτιν.

    Η Ρωσία διαθέτει ένα μαζικά ισχυρότερο ναυτικό από την Ουκρανία, αλλά έχει υποστεί μια σειρά από ντροπιαστικές αποτυχίες στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του δυόμισι ετών πολέμου, ξεκινώντας με την απώλεια, τον Απρίλιο του 2022, του πυραυλοφόρου καταδρομικού Moskva (Μασκβά), της ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

    Ο 73 ετών Πατρούσεφ διετέλεσε πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας FSB και βρίσκεται δίπλα στον Πούτιν από τότε που εργάζονταν μαζί στη σοβιετική KGB στο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη) τη δεκαετία του 1970.

    Το Κρεμλίνο είχε δηλώσει τον Μάιο ότι θα αναλάμβανε νέες αρμοδιότητες σχετικές με τη ναυπηγική βιομηχανία μετά την απομάκρυνσή του από επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας σε έναν ανασχηματισμό κατά την έναρξη της πέμπτης προεδρικής θητείας του Πούτιν.

    Διαβάστε επίσης:

    Αίγιο: Σε πέντε άτομα εστιάζουν τις έρευνες οι Αρχές για τη διάρρηξη – Μαμούθ 250.000 ευρώ σε σπίτι επιχειρηματία

    Ανταρκτική: Βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα χειμερινής ζέστης

    Βενεζουέλα: Δυτικές χώρες υιοθετούν μια πιο μετρημένη στάση σχετικά με τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα των εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ