ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ιδρυτής της μισθοφορικής εταιρείας Βάγκνερ ζήτησε από το ρωσικό κοινοβούλιο να απαγορεύσει στα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν αρνητικά ρεπορτάζ για τους άνδρες του, τροποποιώντας τον ποινικό κώδικα ώστε η «δυσφήμιση» των μαχητών του να τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών.
Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν υπέβαλε αυτό το αίτημα με επιστολή του προς τον Βιατσεσλάβ Βολόντιν, τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή). Το γραφείο Τύπου του Πριγκόζιν έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή σήμερα.
Ο Βολόντιν, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ήδη συνηγορούσε υπέρ της τροποποίησης του ποινικού κώδικα ώστε οι αρχές να προχωρούν στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων που ζουν στο εξωτερικό και προσβάλλουν δημοσίως τη Ρωσία και τις ένοπλες δυνάμεις της.
Ο Πριγκόζιν στην επιστολή του κατηγορεί «ορισμένα μέσα ενημέρωσης, μπλόγκερ και κανάλια στο Telegram» ότι δυσφημούν τους άνδρες του, περιλαμβανομένων και των πρώην καταδίκων που στρατολόγησε από φυλακές, παρουσιάζοντάς τους ως «κακούς και εγκληματίες». Πρόκειται για μια αναφορά στο γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχει αποκαλυφθεί το εγκληματικό ή σκοτεινό παρελθόν ορισμένων από αυτούς. Οι κατάδικοι δέχτηκαν την προσφορά του να πολεμήσουν στην Ουκρανία για έξι μήνες και, αν επιζήσουν, θα τους δοθεί χάρη, ακόμη και αν αρχικά είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Ο Πριγκόζιν ζητά από το κοινοβούλιο να ποινικοποιηθεί η συκοφάντηση των ανδρών του και να απαγορευθεί η αποκάλυψη του εγκληματικού παρελθόντος τους. «Επί της ουσίας, οι άνθρωποι που βρίσκονται στα πιο επικίνδυνα σημεία της πρώτης γραμμής και διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους και πεθαίνουν για την πατρίδα, παρουσιάζονται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, τους στερούν το δικαίωμα να εξιλεωθούν για τα αδικήματά τους και συνειδητά υποβαθμίζουν τα επιτεύγματά τους», γράφει σε αυτό το κείμενο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τον Βολόντιν.
Νωρίτερα, ο Σεργκέι Μιρόνοφ, ο επικεφαλής του φιλοκυβερνητικού κόμματος Δίκαιη Ρωσία επέκρινε δύο ρωσικές περιφέρειας που αρνήθηκαν να θάψουν με στρατιωτικές τιμές μαχητές της Βάγκνερ που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.
«Αυτές οι αποφάσεις είναι ανήθικες, δεν μπορείτε να κρίνετε τι έκανε ένας άνθρωπος στο παρελθόν. Ιδίως αν ο άνθρωπος αυτός πέθανε με το όπλο στα χέρια, υπερασπιζόμενος τη μητέρα πατρίδα μας», σχολίασε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Ραφαέλ Γκρόσι (IAEA): Δεν βρέθηκε στρατιωτικό υλικό στους ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρ. Δήμας: 1.250 φορείς του Δημοσίου ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους στο Μητρώο της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις
- Metlen: Στρατηγική συνεργασία με ΕΑΓΜΕ – Νέοι ορίζοντες στη βιώσιμη εξόρυξη και παραγωγή αλουμινίου
- Στο gov.gr οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις – Πότε ξεκινάει η αποστολή
- Μητσοτάκης για woke ατζέντα: Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, αυτό υπαγορεύει η βιολογία