Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ρωσία: Οι δυνάμεις ασφαλείας απελευθέρωσαν τους ομήρους που κρατούσαν ισλαμιστές κρατούμενοι σε φυλακή

Φυλακές

Φυλακές

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο σε φυλακή για να απελευθερώσουν τους ομήρους που είχαν συλλάβει κρατούμενοι οπλισμένοι με μαχαίρια που είπαν πως είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ειδησεογραφικούς ιστότοπους που έχουν δεσμούς με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Πληροφορίες ανέφεραν πως τουλάχιστον ένας από τους εκείνους που συνέλαβαν ομήρους σκοτώθηκε. Το ειδησεογραφικό κανάλι Baza ανέφερε πως όλοι οι όμηροι διασώθηκαν χωρίς να δίνει αριθμό.

Νωρίτερα, τουλάχιστον ένας σωφρονιστικός υπάλληλος σκοτώθηκε και άλλοι δύο φαίνονταν να κείτονται μέσα στα αίματα ακίνητοι στο πάτωμα σε βίντεο που τράβηξαν οι επιτιθέμενοι.

Ένας από τους άνδρες ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει ότι ήταν «μουτζαχεντίν» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ότι είχαν πάρει τον έλεγχο της φυλακής στην περιφέρεια του Βόλγκογκραντ.

Μεταγενέστερα βίντεο έδειξαν τέσσερις επιτιθέμενους να πηγαινοέρχονται στο προαύλιο μιας φυλακής, όπου ένας σωφρονιστικός υπάλληλος μέσα στα αίματα κρατούνταν όμηρος.

Ένας από τους κρατούμενους που ενεπλάκησαν στο συμβάν φάνηκε να έχει μια αυτοσχέδια ζώνη εκρηκτικών και οι υπόλοιποι να κρατάνε μαχαίρια και σφυριά.

Ένας από τους άνδρες εκφώνησε έναν μακροσκελή μονόλογο όπου είπε πως η Ρωσία «καταπιέζει τους μουσουλμάνους παντού».

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οι τέσσερις ύποπτοι ήταν πολίτες του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν και πως οι τρεις ήταν στη φυλακή για αδικήματα που σχετίζονταν με ναρκωτικά και ο άλλος για φόνο χωρίς προμελέτη.

Νωρίτερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε σε δηλώσεις που αναμεταδόθηκαν από την τηλεόραση πως είχε ενημερωθεί για το συμβάν από τον επικεφαλής της σωφρονιστικής υπηρεσίας.

Ο Πούτιν, που μιλούσε κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του (ρωσικού) Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την κατάσταση που ήταν σε εξέλιξη, αλλά είπε πως ήθελε να ακούσει τις σκέψεις του υπουργού Εσωτερικών και του επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας FSB.

Διαβάστε επίσης:

ΣτΕ: Νόμιμη η ενοποίηση του ΠΔ για τους οικισμούς προ του 1923 με εκείνο για πάνω από 2.000 κατοίκους

Λίβανος: Τουλάχιστον 7 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα

Κιρ Στάρμερ σε Σι Τζινπινγκ: Λονδίνο και Πεκίνο πρέπει να συνομιλούν ειλικρινά και να συνεργάζονται