• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία για νέα λάθη Μπάιντεν: Ολόκληρος ο κόσμος πρόσεξε τα φραστικά ολισθήματα του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

    • NewsRoom
    Ντμίτρι Πεσκόφ

    Ντμίτρι Πεσκόφ. Εκπρόσωπος Κρεμλίνου


    Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ολόκληρος ο κόσμος πρόσεξε τα φραστικά ολισθήματα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σε σύνοδο του ΝΑΤΟ μία ημέρα νωρίτερα, αλλά τόνισε ότι εξαρτάται από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, και όχι τη Ρωσία, να καθορίσουν τις προοπτικές των Αμερικανών προεδρικών υποψηφίων.

    Ο Ζελένσκι έγινε Πούτιν και η Κάμαλα Χάρις…Τραμπ

    Το Κρεμλίνο έκανε τα σχόλια αυτά αφού ο Μπάιντεν μπερδεύτηκε και κατά λάθος παρουσίασε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, πριν διορθώσει ο ίδιος τον εαυτό του. Ο Μπάιντεν συνέχισε τις λεκτικές αστοχίες του χαρακτηρίζοντας επίσης κατά λάθος τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ αντιπρόεδρο του, μια θέση την οποία κατέχει η Κάμαλα Χάρις.

    Πεσκόφ: Είναι ένα ζήτημα για τις ΗΠΑ

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα πρόσεξε τα λάθη του Μπάιντεν, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, αλλά δήλωσε: «Δεν είναι δικό μας θέμα. Είναι ένα ζήτημα για τις ΗΠΑ. Αφήστε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να καθορίσουν τις πιθανότητες των (προεδρικών) υποψηφίων».

    Ο Πεσκόφ δήλωσε, ωστόσο, ότι το Κρεμλίνο είχε καταγράψει αυτό που χαρακτήρισε ασεβή σχόλια που είχε κάνει ο Μπάιντεν για τον Πούτιν.

    «Για εμάς αυτό ήταν απαράδεκτο. (Μια τέτοια συμπεριφορά) δεν κάνει έναν Αμερικανό αρχηγό κράτους να φαίνεται σωστός», δήλωσε ο Πεσκόφ.

    Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι μπερδεύτηκε με το όνομα του Ζελένσκι γιατί ήταν «τόσο επικεντρωμένος στο να κερδίσει τον Πούτιν».

    Διαβάστε επίσης:

    Ιδού η RB17 των €7,4 εκατ. του Νιούι!

    ΥΠΕΝ: Οι βασικοί άξονες του νέου νομοσχεδίου για την ανακύκλωση

    Medicon: Ολοκλήρωσε την πώληση του 50,9% της “Πληροφορική Ελλάδος Ε.Π.Ε.”



    ΣΧΟΛΙΑ