Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ρωσία: Φιλορώσοι μπλόγκερ λένε πως οι δυνάμεις της Μόσχας προωθούνται προς δύο πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας

Οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται στις πόλεις Σελιντόβε και Ουκράινσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως γνωστοποίησαν σήμερα φιλορώσοι μπλόγκερ, καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας προσπαθούν να διασπάσουν ένα τμήμα της αμυντικής γραμμής της Ουκρανίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Ουκρανία για τη φερόμενη ρωσική προώθηση.

Οι ρωσικές δυνάμεις, που ελέγχουν το 18% της Ουκρανίας, προωθούνται στην ανατολική Ουκρανία αφότου η αντεπίθεση του Κιέβου το 2023 δεν κατάφερε να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα. Παρά τη σημαντική εισβολή της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου, ο αριθμητικά υπέρτερος ρωσικός στρατός προωθείται τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά γρήγορα μέσω οικισμών κοντά στη στρατηγικά σημαντική πόλη Ποκρόφσκ.

Ο Γιούρι Ποντολιάκα, ένας επιδραστικός, γεννημένος στην Ουκρανία φιλορώσος στρατιωτικός μπλόγκερ, ανέφερε πως σφοδρές μάχες μαίνονται στη Σελιντόβε περίπου 20 χλμ. νότια του Ποκρόφσκ και στο Ουκράινσκ, περίπου 14 χλμ. νότια της Σελιντόβε.

Είπε πως και οι δύο πλευρές ωθούν δυνάμεις στις μάχες για τις πόλεις, οι οποίες είχαν πληθυσμούς άνω των 20.000 και 10.000 κατοίκων αντίστοιχα πριν από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο φιλορώσος μπλόγκερ Rybar δήλωσε επίσης πως οι μάχες συνεχίζονται και στις δύο πόλεις. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν από ένα τμήμα της Σελιντόβε.

Ασκώντας πίεση προν νότον, προς την πόλη Κουραχίφκα, οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να διασπάσουν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές αυξάνοντας παράλληλα την ισχύ τους στον δρόμο Ποκρόφσκ-Ντονέτσκ και περικυκλώνοντας ένα τμήμα εδάφους, ανέφεραν Ρώσοι μπλόγκερ.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Σκούτσνε στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, μετέδωσε εξάλλου σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA, που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το Σκούτσνε βρίσκεται στην περιοχή του Ποκρόφσκ, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιταχύνει την προώθησή τους τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ρωσική προώθηση στο Ντονέτσκ σημειώνεται καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας προσπαθούν να εκδιώξουν τους Ουκρανούς στρατιώτες από τη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ μετά την εισβολή της 6ης Αυγούστου που είχε εν μέρει σκοπό να αναγκάσει τους στρατηγούς της Ρωσίας να αποδεσμεύσουν δυνάμεις από άλλα μέρη του μετώπου.

Διαβάστε επίσης:

Τάκης Θεοδωρικάκος: Έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ για τις τιμές σε 26 μεγάλες εταιρείες

«Έφοδος» της εφορίας σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια

Τάσος Γαϊτάνης: Η ΒιοΚαινοτόμα Ελλάδα είναι μια υπόθεση που αφορά όλους