Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ρωσία: Επεκτείνεται η ζώνη απομάκρυνσης κατοίκων από το Κουρσκ, απομάκρυνση 11.000 ανθρώπων από Μπέλγκοροντ

Πόλεμος στην Ουκρανία (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πόλεμος στην Ουκρανία (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Ρωσία γνωστοποίησε ότι επεκτείνει τη ζώνη απομάκρυνσης αμάχων στην περιφέρεια Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία και θέατρο από τις 6 Αυγούστου μιας ουκρανικής εισβολής μεγάλου εύρους που οδήγησε σε απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

«Το περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων έλαβε την απόφαση να απομακρύνει τους κατοίκους», της περιοχής Μπελόφσκι, ανέφερε στο Telegram ο προσωρινός κυβερνήτης της περιφέρειας Αλεξέι Σμιρνόφ. Την 1η Ιανουαρίου 2022, σχεδόν 15.000 κάτοικοι διέμεναν εκεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Εξάλλου, 11.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Κράσναγια Γιαρούγκα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης ανακοίνωσε νωρίτερα πως η απομάκρυνση των κατοίκων ξεκίνησε λόγω «εχθρικής δραστηριότητας στα σύνορα». Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ είναι δίπλα σε εκείνην του Κουρσκ απ΄ όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Ρωσία σε μια μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη.

Στο μεταξύ, η Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως δεν βλέπει κάτι που να δείχνει συγκέντρωση λευκορωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα αντικρούοντας δήλωση του Μινσκ ότι έστειλε περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή.

«Τις τελευταίες ημέρες, δεν έχουμε καταγράψει οποιαδήποτε κίνηση ή ενίσχυση λευκορωσικών δυνάμεων, διαφόρων μονάδων, εξοπλισμού και προσωπικού μεταξύ άλλων και κοντά στα σύνορά μας», δήλωσε ο Αντρί Ντεμτσένκο, εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων.

Η Λευκορωσία, στενός σύμμαχος του Κρεμλίνου που συνορεύει με τη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε προχθές, Σάββατο, πως στέλνει στρατεύματα για να ενισχύσει τα σύνορά της με την Ουκρανία αφού κατηγόρησε το Κίεβο ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο Ντεμτσέκνκο ανέφερε πως η Λευκορωσία έκανε τη δήλωση για ενίσχυση των δυνάμεών της στα σύνορα για να «πάει με τα νερά της Ρωσίας» στο πλαίσιο μιας εκστρατείας πληροφοριών με σκοπό την άσκηση πίεσης στην Ουκρανία.

«Το πιο πιθανό, θα αναγκαστούν να … μετακινήσουν εξοπλισμό και προσωπικό, ίσως σε μικρούς αριθμούς, προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι συμβαίνει αυτό. Το πιο πιθανό, αν πρόκειται να συμβεί ή συμβαίνει, θα είναι πιο βαθιά μέσα στο λευκορωσικό έδαφος», είπε ο Ντεμιτσένκο.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Ξηραδάκης: Οι τρεις εταιρείες της ακτοπλοΐας, ελέγχουν το 63% της διακίνησης των επιβατών και το 71% των οχημάτων

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Καθαρό μέρισμα €0,3331/μετοχή – Στις 28 Αυγούστου η πληρωμή

Τα φρούτα που πρέπει να αποφύγετε αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος