ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πλοίο LNG Maria Energy του ομίλου Τσάκου ήταν το πρώτο που κατέπλευσε στο τερματικό σταθμό της Uniper στο Wilhelmshaven – mononewsTV
Η Μόσχα δεν εξετάζει να θέσει υπό τον έλεγχό της περιουσιακά στοιχεία άλλων ξένων εταιρειών στη Ρωσία, μετά τη δέσμευση εκείνων της φινλανδικής Fortum και της γερμανικής Uniper υπό καθεστώς προσωρινής επιτροπείας, δήλωσε ο Ίλια Τορόσοφ, α’ αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας, μιλώντας την Τετάρτη στο πρακτορείο Reuters.
Ο Τορόσοφ, μιλώντας στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στη Μόσχα, ανέφερε ότι η κυβερνητική επιτροπή η οποία επιβλέπει τις ξένες επενδύσεις δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε άλλες ανάλογες ενέργειες.
Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, η Ρωσία προχώρησε στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της γερμανικής Uniper SE και της Φιλανδικής Fortum Oyj, στο πλαίσιο αντιποίνων για τις κατασχέσεις ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο έθεσε υπό προσωρινό έλεγχο τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στη Ρωσία οι δύο ξένες ενεργειακές εταιρείες, σε μια σαφή ένδειξη ότι η Μόσχα μπορεί να λάβει παρόμοια μέτρα και εναντίον άλλων εταιρειών, εάν χρειαστεί.
Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι προς το παρόν δεν θα γίνει.
Διαβάστε επίσης:
CREA: Ο πόλεμος πετρελαίου της Δύσης εναντίον της Ρωσίας αρχίζει να χάνει τη δυναμική του
Πεσκόφ: Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αυξήσεις μισθών στα σώματα ασφαλείας: Ερώτηση ετοιμάζουν γαλάζιοι βουλευτές
- Ο υποκριτής Κικίλιας, τα βαριά πορτοφόλια στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το Helikon και ο ΑΔΜΗΕ, το παρασκήνιο με την Phos Bank και την Εκκλησία, τι συμβαίνει με τον manager Μπρουμίδη, το νέο χάος στις Σπέτσες και ένα εφοπλιστικό quiz
- Ντόναλντ Τραμπ και Ευρωπαίοι προμηθευτές
- Η μάχη στις τηλεπικοινωνίες μετά την είσοδο της Volton και οι κινήσεις της ΔΕΗ
