Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ρωσία: Δεν αρνείται αλλά και δεν επιβεβαιώνει ότι προμηθεύτηκε βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν – Τι απαντάει η Τεχεράνη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

Το Κρεμλίνο δεν διέψευσε τη Δευτέρα όταν ρωτήθηκε για μια αναφορά της Wall Street Journal ότι το Ιράν προμήθευσε με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς τη Ρωσία. Ούτε επιβεβαίωσε όμως τον ίδιο ισχυρισμό.

«Είδαμε αυτήν την έκθεση, δεν είναι κάθε φορά τέτοιου είδους πληροφορίες αληθινές. Το Ιράν είναι σημαντικός μας εταίρος, αναπτύσσουμε τις εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις, αναπτύσσουμε τη συνεργασία και τον διάλογό μας σε όλους τους πιθανούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων τομέων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχετικά με τον αγωγό Nord Stream το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, ότι η επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίουNord Stream θα πρέπει να διερευνηθεί ενδελεχώς παρά τις προσπάθειες ορισμένων δυτικών δυνάμεων να εμποδίσουν την έρευνα.

Στην ενημέρωση του το Κρεμλίνο ανέφερε και ότι έχει καταγράψει απόπειρες ξένων δυνάμεων να επηρεάσουν την εσωτερική πολιτική της Ρωσίας, αλλά εκείνο το τριήμερο οι περιφερειακές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές κύλησαν ομαλά.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ελήφθησαν μέτρα προηγουμένως, ώστε η ικανότητα των ξένων δυνάμεων να επηρεάσουν τις εκλογές ήταν σημαντικά χαμηλότερη και ότι οι αρχές προστάτευσαν την εγχώρια πολιτική σκηνή από παρέμβαση.

Ο Πούτιν δεν προτίθεται να δώσει συνεντεύξεις σε Δυτικά ΜΜΕ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ενδιαφέρεται να δώσει συνέντευξη στη Wall Street Journal, δημοσιογράφος της οποίας, Έβαν Γκέρσκοβιτς, αφέθηκε ελεύθερος από ρωσικά φυλακή τον περασμένο μήνα, ούτε σε άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε το Κρεμλίνο.

Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος καταδικάστηκε στη Ρωσία για κατασκοπεία κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος, η εφημερίδα του και η Ουάσιγκτον αρνήθηκαν κατηγορηματικά, ζήτησε από τον ηγέτη του Κρεμλίνου συνέντευξη όταν αφέθηκε ελεύθερος σε ανταλλαγή κρατουμένων τον Αύγουστο.

Ιράν: «Ψυχολογικός πόλεμος» ότι μεταφέρθηκαν πύραυλοι στη Ρωσία

Η Τεχεράνη διέψευσε τις κατηγορίες ότι η Ισλαμική Δημοκρατία προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία στον πόλεμο της στην Ουκρανία.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν έχει διαδραματίσει ρόλο στην εξαγωγή όπλων σε οποιοδήποτε από τα αντιμαχόμενα μέρη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανάνι.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Πέτερ Στάνο, δήλωσε ότι η ΕΕ εκτιμά ότι διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» σχετικά με την παράδοση από το Ιράν βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δεν διέψευσε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν έχει παραδώσει μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, σχολιάζοντας ότι Μόσχα και Τεχεράνη είναι εταίροι και αναπτύσσουν διάλογο σε όλους τους τομείς.

Η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε την Παρασκευή ότι το Ιράν έχει στείλει μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο Κανάνι επαναδιατύπωσε τη θέση του Ιράν δηλώνοντας ότι η χώρα του δεν «μετέχει» στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Αυτοί που κατηγορούν το Ιράν είναι οι ίδιοι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς όπλων σε ένα από τα αντιμαχόμενα μέρη», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Ήπιες πτωτικές τάσεις, αλλά άνοδος για Τιτάν, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ

Pantelakis Securities για ΟΤΕ: Η αποτίμηση είναι πλήρης και η ορατότητα για πιθανούς καταλύτες χαμηλή

Παύλος Μαρινάκης: Το στεγαστικό θα επιλυθεί με δύο τύπους παρεμβάσεων