Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ρομπέρτα Μέτσολα: Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Απουσία ισχυρών εναλλακτικών υποψηφιοτήτων, η 45χρονη Μαλτέζα  Ρομπέρτα Μέτσολα, επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανανεώνοντας τη θητεία της για τα επόμενα 2,5 χρόνια, ενώ το βλέμμα όλων παραμένει στραμμένο στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Πέμπτης που θα κρίνει εάν  η Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν θα παραμείνει στο τιμόνι της Προέδρου της Κομισιόν.

Προερχόμενη από το  Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ρομπέρτα Μέτσολα εξασφάλισε την άνετη πλειοψηφία των  562 ψήφων επί συνόλου 699 ευρωβουλευτών.

Εξ΄αυτών οι  60 ψήφισαν λευκό, ενώ η έτερη υποψηφιότητα της Ιρένε Μοντέρο από την Ισπανία (Podemos) που υποστηρίχθηκε από την  ομάδα της Αριστεράς (GUE) έλαβε 61 ψήφους

«Αποδέχομαι με μεγάλη τιμή την εκλογή μου, αγαπητοί συνάδελφοι. Θα εργαστώ κάθε ημέρα για να σας εκπροσωπώ όλους», σημείωσε η κ. Μέτσολα και προσέθεσε: «Θέλουμε μια πιο ασφαλή, πιο δίκαιη, και με ίσες ευκαιρίες Ευρώπη (…). Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το σύμβολο της συμφιλίωσης. Για να θυμόμαστε το παρελθόν και να χτίσουμε το μέλλον».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα επίσημα την Τρίτη στο Στρασβούργο, μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Η μυστική ψηφοφορία με κάλπη διεξήχθη αμέσως μετά την έναρξη της συνόδου. Οκτώ ευρωβουλευτές-έφοροι επελέγησαν με κλήρωση.

«Αξίζει να παλεύει κανείς για την Ευρώπη», δήλωσε η Μαλτέζα υποψήφια, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο πολιτικός κίνδυνος στις δυο πλευρές του Ατλαντικού θολώνει το επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα για τη διετία 2025-2026 καθίσταται συμπαραγωγός της διεθνούς πολιτικής

Έλον Μασκ: Θα δωρίζει 45 εκατ. δολάρια τον μήνα για να στηρίξει τον Τραμπ