• Διεθνής πολιτική

    Reuters: Ισραηλινά τανκς μπήκαν στο κέντρο της Ράφα


    Τα ισραηλινά τανκς μπήκαν στο κέντρο της Ράφα, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο επικοινωνία με κατοίκους της περιοχής.

    Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Ράφα με αεροπορικές επιδρομές και πυρά αρμάτων μάχης την Τρίτη, συνεχίζοντας την επίθεσή του στη νότια πόλη της Γάζας παρά τη διεθνή καταδίκη της επίθεσης που προκάλεσε πυρκαγιά σε καταυλισμό σκηνών για τους εκτοπισμένους, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 ανθρώπους.

    Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, δήλωσαν αξιωματούχοι του θύλακα που διοικείται από μαχητές της Χαμάς. Τα ισραηλινά τανκς προωθήθηκαν προς τις δυτικές συνοικίες σε μια από τις χειρότερες νύχτες βομβαρδισμών που ανέφεραν οι κάτοικοι.

    Αντιδρώντας στο χτύπημα της Κυριακής το βράδυ και στα πυρά σε έναν καταυλισμό όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο χιλιάδες οικογένειες που είχαν εκτοπιστεί από επιθέσεις σε άλλα σημεία της Λωρίδας της Γάζας, οι παγκόσμιοι ηγέτες προέτρεψαν να εφαρμοστεί η εντολή του Παγκόσμιου Δικαστηρίου να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ.

    Πριν από την τελευταία προέλαση, τα ισραηλινά άρματα μάχης είχαν βολιδοσκοπήσει τις άκρες της Ράφα, κοντά στο σημείο διέλευσης από τη Γάζα στην Αίγυπτο, και είχαν εισέλθει σε ορισμένες από τις ανατολικές συνοικίες της, δήλωσαν οι κάτοικοι, αλλά δεν έχουν εισέλθει ακόμη στην πόλη με πλήρη ισχύ.

    Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι τα ισραηλινά άρματα μάχης είχαν σταθμεύσει στην κορυφή του λόφου Ζουρούμπ και γύρω από αυτήν, ένα ύψωμα που δεσπόζει στη δυτική Ράφα, έχοντας προχωρήσει από την περιοχή κοντά στο αιγυπτιακό συνοριακό πέρασμα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν εισβολή πριν από τρεις εβδομάδες.

    Είπαν ότι η περιοχή Τελ Αλ Σουλτάν, ο τόπος του φονικού χτυπήματος της Κυριακής, εξακολουθεί να βομβαρδίζεται σφοδρά.

    «Οι οβίδες των τεθωρακισμένων πέφτουν παντού στο Τελ Αλ Σουλτάν. Πολλές οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη δυτική Ράφα υπό τα πυρά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας”, δήλωσε ένας κάτοικος.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΔΜΗΕ: Παράταση έως τις 12 Ιουλίου του διαγωνισμού για το 20% της Αριάδνη Interconnection



    ΣΧΟΛΙΑ