Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Πούτιν: Τρομοκρατική ενέργεια το χτύπημα στη Γέφυρα της Κριμαίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απαίτησε τη Δευτέρα συγκεκριμένες προτάσεις για την ασφάλεια της γέφυρας η οποία ενώνει τη νότια Ρωσία με την Κριμαία μετά τη χθεσινή επίθεση την οποία αποκάλεσε «τρομοκρατική ενέργεια».

Σε δηλώσεις που έκανε στη ρωσική τηλεόραση με αξιωματούχους, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι η γέφυρα έχει υποστεί σημαντική ζημιά και ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα έργα αποκατάστασης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος διαμήνυσε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ετοιμάζει προτάσεις για την απάντηση που θα δοθεί για το χτύπημα στη γέφυρα.

Η ζημιά προκλήθηκε στο τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας από το οποίο διέρχονται αυτοκίνητα και συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία.

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, παρότρυνε μέσω Telegram τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να αποφύγουν να μετακινηθούν μέσω της γέφυρας που τη συνδέει με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ. Έκανε λόγο για κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» στην υποδομή, χωρίς να δώσει καμιά περαιτέρω διευκρίνιση.

Διαβάστε επίσης:

Καιρίδης: Έλεγχος των διαδρόμων διακίνησης παράτυπων μεταναστών κοντά στην ακτογραμμή της Λιβύης

Χρήστος Σταϊκούρας: Στενή συνεργασία με την Κομισιόν για την επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων στα δημόσια έργα

Πυρκαγιά στο Λουτράκι: Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου