• Διεθνής πολιτική

    Πούτιν: Οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα αλλάξουν την αμερικανική πολιτική έναντι της Ρωσίας

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Tύπου στο Μινσκ

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν


    Η Ρωσία δεν αναμένει ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, θα οδηγήσει σε αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Μόσχας, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ο Ρώσος πρόεδρος δεν απέκλεισε ωστόσο εντελώς το ενδεχόμενο να υπάρξει μια αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του οικονομικού φόρουμ που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν ανέφερε ότι είναι δύσκολο να πει κανείς εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα άλλαζε την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Μόσχα εάν κέρδιζε τις εκλογές.

    Αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, που η ίδια αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι ο πόλεμος ξεκίνησε μετά το πραξικόπημα που έγινε στη χώρα και το οποίο υποκίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε του ανθρώπους της Κριμαίας να επιλέξουν την απόσχιση από το Κίεβο.

    Πρόσθεσε ότι η Ρωσία προσπάθησε να επιλύσει εκείνη την κρίση με ειρηνικό τρόπο, κάτι που δεν επετεύχθη, ενώ κατηγόρησε τη Δύση ότι κορόιδεψε τη Ρωσία όσον αφορά τις Συμφωνίες του Μινσκ.

    Ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν ήταν η Μόσχα αυτή που ξεκίνησε τον πόλεμο, αλλά η Ουκρανία όταν επιτέθηκε κατά των ανατολικών περιοχών της χώρας. Όπως είπε, επί 8 χρόνια η Ουκρανία δολοφονούσε αμάχους στην ανατολική Ουκρανία, γεγονός που ανάγκασε τη Ρωσία να επέμβει, ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν επιτεθήκαμε, αμυνθήκαμε”.

    Αναφερθείς στα όπλα με τα οποία προμηθεύει η Δύση την Ουκρανία, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα “επικίνδυνο βήμα”, σημειώνοντας ότι αυτοί που προμηθεύουν τα όπλα, τα κατευθύνουν επίσης.

    Ο Πούτιν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Γερμανία, σημειώνοντας ότι κατανοεί πως το Βερολίνο εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά χαρακτήρισε περίεργο το γεγονός ότι κανείς Γερμανός πολιτικός δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας του.

    Διαβάστε επίσης:

    Πολάκης: Στηρίζει Οικονόμου και τις απίστευτες δηλώσεις του που άδειασε η Κουμουνδούρου

    Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών τον Μάιο

    Σλοβακία: Έτοιμος να επιστρέψει στα καθήκοντά του μέσα στον Ιούνιο ο πρωθυπουργός Φίτσο



    ΣΧΟΛΙΑ