ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η Δύση προσπάθησε με μια άνευ προηγουμένου επιβολή κυρώσεων να μας βλάψει, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Ήθελαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να συντρίψουν την οικονομία μας, ληστεύοντας τα σνυαλλαγματικά μας αποθέματα και οδηγώντας σε κατάρρευση το εθνικό μας νόμισμα, το ρούβλι, προκαλώντας έναν καταστροφικό πληθωρισμό. Δεν τα υπολόγισαν, ωστόσο, σωστά». Αυτά είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με αξιωματούχους για τη χάραξη της πολιτικής της επόμενης μέρας στη Ρωσία.
«Τι πέτυχε η ίδια η Ευρώπη επιβάλλοντας περιορισμούς; Πρώτα απ’ όλα, μια άνευ προηγουμένου, όπως λένε οι οικονομολόγοι, αναγκαστική εκτίναξη του πληθωρισμού στο ίδιο της το σπίτι, στην ευρωζώνη. πάνω από 25%», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως οι ίδιες οι αρχές της ΕΕ παραδέχονται πως η πολιτική των ΗΠΑ οδηγεί στην αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης.
«Σήμερα, οι ίδιες οι αρχές της ΕΕ λένε ότι η πολιτική του κύριου εταίρου τους, των Ηνωμένων Πολιτειών, οδηγεί άμεσα στην αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης. Προσπαθούν, μάλιστα, να παρουσιάσουν κάποιους λογαριασμούς για το θέμα αυτό στον Αμερικανό επικεφαλής τους. Μερικές φορές στις δηλώσεις τους υπάρχουν ακόμη και εκφράσει δυσαρέσκειας. Στο τέλος, όμως, αυτό είναι δική τους υπόθεση», πρόσθεσε ο Πούτιν.
Για να επανέλθει στα οικονομικά της δικής του χώρας, λέγοντας πως «στο τέλος του έτους, προβλέπεται μείωση του ΑΕΠ κατά περίπου 2,5%. Αυτή είναι, φυσικά, μια μείωση που δεν μπορούμε να κρύψουμε, αλλά δεν είναι η κατάρρευση του 20% που προβλέφθηκε από πολλούς δυτικούς και, ειλικρινά, εν μέρει και από ορισμένους από τους εμπειρογνώμονές μας».
Διαβάστε επίσης
Ιμάμογλου κατά Ερντογάν: Aνταμοιβή για την επιτυχία μου η παράνομη τιμωρία που μου επιβλήθηκε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike