Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Πούτιν: Επισκέφθηκε τη Τσετσενία για πρώτη φορά από το 2011

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε απόψε στην Τσετσενία, τη ρωσική Δημοκρατία του Καυκάσου που κυβερνάται με σιδηρά πυγμή από τον στενό σύμμαχό του, τον Ραμζάν Καντίροφ.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην Τσετσενία από το 2011.

Την άφιξη του Ρώσου προέδρου ανακοίνωσε ο Καντίροφ με ανάρτησή του στο Telegram. «Προβλέπεται ένα πλούσιο πρόγραμμα στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης», ανέφερε.

Η δημόσια ρωσική τηλεόραση έδειξε πλάνα από την άφιξη του Πούτιν με ελικόπτερο. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο Καντίροφ και οι στενοί συνεργάτες του.

«Ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος. Θα χαρούν που ο πρόεδρος ήρθε στη Δημοκρατία. Για εμάς είναι ένα κίνητρο, είναι ανανέωση. Είναι μεγάλη ευτυχία», είπε ο Τσετσένος ηγέτης στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, ο Πούτιν ξεκίνησε την επίσκεψη επισκεπτόμενος τον τάφο του Αχμάτ Καντίροφ, του πατέρα του και προκάτοχού του στην ηγεσία της Τσετσενίας, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών το 2004.

Νωρίτερα σήμερα ο Πούτιν πήγε στο Μπεσλάν, στη Βόρεια Οσετία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την πολύνεκρη επίθεση Τσετσένων ισλαμιστών σε ένα δημοτικό σχολείο.

Η Τσετσενία κυβερνάται από το 2007 από τον Ραμζάν Καντίροφ, οι δυνάμεις του οποίου κατηγορούνται συχνά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η επίσκεψη του Πούτιν σημειώνεται ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, όπου οι Ουκρανοί κατάφεραν να καταλάβουν δεκάδες κοινότητες μετά την αιφνιδιαστική επίθεσή τους, στις 6 Αυγούστου. Τσετσενικές δυνάμεις έχουν επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή του Κουρσκ για να αποκρούσουν αυτήν την επίθεση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Νίκος Ρωμανός ζητάει αποπομπή του Νίκου Παππά: Επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος του υποκόσμου

Ζωή Ράπτη: Θα δράσουμε άμεσα για την αποκατάσταση της βλάστησης και την ενίσχυση της πυροπροστασίας του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Όλαφ Σολτς: Η Καμάλα Χάρις θα γινόταν πολύ καλή πρόεδρος