Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε σήμερα τον εναέριο χώρο της Πολωνίας, όπως ενημέρωσε η επιχειρησιακή διοίκηση των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ένα αναγνωστικό Su-24MR της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας πέταξε πάνω από τον κόλπο του Γκντανσκ, έχοντας εισέλθει σε βάθος 6,5 χλμ εντός του πολωνικού εναέριου χώρου και εξήλθε ύστερα από 72 δευτερόλεπτα.

1

Στην ενημέρωση υπογραμμίζεται πως υπήρξε επικοινωνία με τη ρωσική πλευρά, η οποία φέρεται να παραδέχθηκε την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, αποδίδοντάς τη σε σφάλμα του συστήματος πλοήγησης του Su-24MR.

 

Διαβάστε επίσης 

Η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του δημάρχου της Νέας Υόρκης

Φον ντερ Λάιεν: «Καλώς ήρθατε στην Ευρώπη Αντιπρόεδρε Βανς» – «Προσβλέπουμε σε συνεργασία με τον Τραμπ»

Γερμανία: Ένας νεκρός και 13 τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με φορτηγό έξω από το Αμβούργο