Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Πολωνία: Εξουδετέρωσε ομάδα σαμποτάζ που συνδέεται με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία

ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας Κριστόφ Γκαβκόφσκι

ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας Κριστόφ Γκαβκόφσκι

Οι πολωνικές υπηρεσίες ασφαλείας εξουδετέρωσαν μια επιχείρηση δολιοφθοράς που οργανώθηκε από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία με στόχο την αποσταθεροποίηση της Πολωνίας, αποκάλυψε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Κριστόφ Γκαβκόφσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Βαρσοβία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Μόσχα ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Πολωνία λόγω του ρόλου της στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη γειτονική της Ουκρανία, ισχυρισμούς που η Ρωσία έχει απορρίψει.

Οι σαμποτέρ, που δρούσαν από τη Λευκορωσία σε συνεργασία με τη Ρωσία, διείσδυσαν σε τοπικούς και κεντρικούς κυβερνητικούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων κρατικών εταιρειών που εκτελούν στρατιωτικές συμβάσεις, είπε.

«Οι λευκορωσικές και ρωσικές υπηρεσίες εξωτερικού… είχαν συγκεκριμένο στόχο – να αποσπάσουν πληροφορίες, να εκβιάσουν άτομα και ιδρύματα και να διεξάγουν έναν de facto κυβερνοπόλεμο», δήλωσε ο Γκαβκόφσκι, ο οποίος είναι επίσης υπουργός ψηφιακών υποθέσεων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο επιχειρησιακός στόχος, η κλοπή δεδομένων για εκβιαστικούς σκοπούς, είχε ματαιωθεί.

Ο Γκαβκόφσκι ανέφερε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν διπλασιαστεί από πέρυσι, στοχεύοντας πολωνικούς οργανισμούς και ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών logistics που εκτελούν στρατιωτικές παραδόσεις στην Ουκρανία.

«Στον κυβερνοχώρο, οι κίνδυνοι έρχονται κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Συχνά συμβαίνει να υπάρχουν πάνω από χίλια περιστατικά σε μια ημέρα», δήλωσε ο Γκαβκόφσκι, ο οποίος τον Ιούνιο δήλωσε ότι η Πολωνία είχε αντιμετωπίσει αρκετές κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές της.

Η Πολωνία έχει επίσης συνδέσει τη Ρωσία με περιστατικά δολιοφθοράς και εμπρησμών στο έδαφός της και υποστηρίζει ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Το Μπαλί απαγορεύει νέα ξενοδοχεία και κλαμπ

Θεσσαλονίκη: Ισόβια κάθειρξη σε 5 άτομα για την ποσότητα «μαμούθ» των 585 κιλών κοκαΐνης

Οικονομική απάτη μαμούθ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα – 21 συλλήψεις