Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Politico: Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έλαβε έναν φάκελο που περιείχε μια σφαίρα από άγνωστο αποστολέα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μπρατισλάβας την Τετάρτη. Το θέμα έχει πλέον αναλάβει η αστυνομία της Σλοβακίας, δήλωσε το τμήμα Τύπου της κυβέρνησης στο Politico.

Η απειλή ακολουθεί την απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο τον Μάιο που συγκλόνισε την Ευρώπη και εξέθεσε τη βαθιά πολωμένη κοινωνία της Σλοβακίας.

Ο άνδρας που πυροβόλησε τον Φίτσο αναγνωρίστηκε ως ο 71χρονος Γιουράι Τσιντούλα, ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνούσε με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Επί του παρόντος παραμένει υπό κράτηση, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία και ενδεχόμενες ποινές από 25 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

Ο Φίτσο υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις αφού υπέστη τραύματα απειλητικά για τη ζωή του κατά τον πυροβολισμό. Ο ίδιος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για την επίθεση στην πρώτη του εμφάνιση σε βίντεο μετά τον πυροβολισμό του.

Οι επικριτές του αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του Φίτσο δανείζεται τακτικές από την Ουγγαρία, στοχεύοντας τα μέσα ενημέρωσης, τους θεσμούς για την καταπολέμηση της διαφθοράς της χώρας και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, καθώς και επαναλαμβάνοντας τα σημεία συζήτησης του Κρεμλίνου για τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Πέμπτη ανοδική η ΕΤΕ, στα 2,35 ευρώ ο ΑΔΜΗΕ με 1,1 εκατ. κομμάτια, ξένοι στον ΟΤΕ

CNL Capital: Αυξημένα κατά 25% τα έσοδα στο α΄ εξάμηνο – Στα €375.780 ευρώ τα καθαρά κέρδη

Reuters: Ρωσία και Κίνα σε ένα μυστικό πρόγραμμα παραγωγής πολεμικών drones μεγάλης εμβέλειας