• Διεθνής πολιτική

    Πυροβόλησαν τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση – Αναφορές για νεκρούς

    Τραμπ πυροβολισμός


    Πυροβολισμοί φέρεται να έπεσαν σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, με τον πρώην πρόεδρο να απομακρύνεται εσπευσμένα από τη σκηνή.

    Την είδηση δημοσιεύουν όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα. Στις φωτογραφίες, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, φαίνεται ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος εμφανώς σοκαρισμένος και καταπονημένος, με αίματα να τρέχουν από το αυτί του, ενώ υποβαστάζεται από την ασφάλειά του.

    Τραμπ πυροβολισμόςΕίχε προηγηθεί η πτώση του επάνω στην εξέδρα, που είχε στηθεί από συνεργάτες του για την ομιλία του. Παρέμεινε κάτω για ελάχιστο χρόνο και οι αμέσως επόμενες λήψεις τον δείχνουν όρθιο, με υψωμένη τη γροθιά του στον αέρα, πιθανόν σε μια προσπάθεια να πείσει τους υποστηρικτές του ότι είναι καλά και ότι δεν κάμπτεται από τέτοια περιστατικά.

    Αμέσως μετά αποχωρεί με τη συνοδεία του, υπό τις επευφημίες και τα συνθήματα του συγκεντρωμένου πλήθους.

    Βίντεο τον δείχνει να κρατά το κεφάλι του, καθώς έπεφτε στο έδαφος, για να προστατευθεί. Ακούγονται ουρλιαχτά και οι πολίτες, που βρίσκονταν πίσω από την εξέδρα, σκύβουν κι αυτοί.

    Ένοπλος άνδρας της ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ “σκανάρει” το πλήθος, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τον δράστη.

    Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Οχάιο, Τζέι Ντι Βανς, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X: “Προσευχηθείτε όλοι μαζί μου για τον πρόεδρό μας Τραμπ και όλους όσοι βρίσκονταν σε αυτή τη συγκέντρωση. Ελπίζω όλοι να είναι καλά”.

    Ντόναλντ Τραμπ: Καλά στην υγεία του

    Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι πλέον ασφαλής και υπό ισχυρή προστασία, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Ωστόσο δεν έχει, ως αυτή την ώρα, επιβεβαιώσει ότι, πράγματι, επρόκειτο για πυροβολισμούς.

    “Περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν, όταν είναι διαθέσιμες”, αρκέστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι, σε ανάρτησή του στο Χ.

    Στενοί συνεργάτες του ισχυρού άνδρα φέρεται να δήλωσαν ότι εξετάστηκε από γιατρούς και ότι είναι καλά.
    “Ο πρόεδρος Τραμπ ευχαριστεί τις Αρχές και όσους πρώτοι αντέδρασαν σε αυτή την αποτρόπαιη πράξη”, ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Στίβεν Τσανγκ.

    “Είναι καλά και εξετάζεται σε τοπική ιατρική μονάδα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν”, πρόσθεσε.

    Πληροφορίες από άτομα, που βρίσκονταν στον χώρο και παρακολουθούσαν την ομιλία του πρώην προέδρου, αναφέρουν ότι ακούστηκε μια σειρά δυνατών εκρήξεων ή κρότων.

    Επιπλέον υπάρχουν αναφορές για έναν νεκρό, ενώ άλλες πηγές λένε ότι ήδη εντοπίστηκε και κρατείται ένας άνδρας, φερόμενος ως δράστης. “Ένας δράστης σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια έχει “εξουδετερωθεί”, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου”, γράφουν χαρακτηριστικά έγκυρα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

    *Με πληροφορίες από Sky news και CNN

    ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: AP

     



    ΣΧΟΛΙΑ