• Διεθνής πολιτική

    Παίρνει κεφάλι το Remain, που όμως απειλείται από τις πλημμύρες (VIDEO)

    • NewsRoom


    Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από την ανάδειξη του τελικού αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος. Οι πλημμύρες, ωστόσο έχουν κατακλείσει την Βρετανία τις τελευταίες ώρες, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην μετακίνηση των ψηφοφόρων.
    brexit

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική πλευρά του Λονδίνου. Μάλιστα,  
    δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, οδηγοί παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην κυκλοφορία και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Και όλα αυτά σήμερα βρήκαν να συμβούν, την σημαντικότερη ημέρα για  ολόκληρη την Αγγλία, καθιστώντας διόλου απίθανο να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

    Αν λόγω των προβλημάτων, η συμμετοχή δεν είναι μεγάλη, ενδέχεται αυτό να βγάλει νικητή το Brexit, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

    Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση και ενώ είναι σε εξέλιξη η ψηφοφορία,  το Bremain προηγείται με 52%,  έναντι του 48% του Brexit.
    Μάλιστα, το  12% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή,  γεγονός που δείχνει, ότι το ιστορικό αυτό δημοψήφισμα έχει διχάσει τη χώρα. 

    Εντύπωση προκάλεσαν  οι ατελείωτες ουρές των Βρετανών έξω από τα γραφεία ανταλλαγής συναλλάγματος, οι οποίοι έτρεξαν να εκμεταλλευτούν την αύξηση κατά 3% της αξίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου, αλλά και του ευρώ. Οι σκηνές αυτές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα του περασμένου Ιουλίου και τις αναρίθμητες ουρές στα ΑΤΜ, όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα  Capital Controls.brexit

    Πιο συγκεκριμένα, η μέρα θα κινηθεί ως εξής:

    Οι κάλπες στη Βρετανία άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος). Συνολικά 46,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους. Τα μεσάνυχτα θα κλείσουν τα μεσάνυχτα, ενώ τα Exit Poll θα ανακοινωθούν λίγο αργότερα από το YouGov.

    Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 22:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος), ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

    Gove-Brexit-New-flag-stock

    Με τη λήξη της διαδικασίας, το καθένα από τα 382 κέντρα καταμέτρησης θα συγκεντρώσει τον αριθμό των ψηφοδελτίων και θα ανακοινώσει τα ποσοστά συμμετοχής του εκλογικού σώματος (το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 05:00 τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας).

    Ωστόσο η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί από τη διαφορά μεταξύ του “Remain” και του “Leave”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/lira-tha-katastrafi-ke-o-cameron-tha-paretithi-diavaste-katastrofiko-senario-tis-hsbc/55741

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/55753-2/55753



    ΣΧΟΛΙΑ