Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Παρίσι 2024: Ο Μακρόν θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα, αλλά «όχι απαραίτητα» πριν από τους Αγώνες

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξακολουθεί να σχεδιάζει να κολυμπήσει στον Σηκουάνα, όπως έχει δεσμευτεί, αλλά «όχι απαραίτητα» πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που ξεκινούν ακριβώς σε μια εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα (19/7) η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει διαβεβαιώσει αρκετές φορές ότι θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα, για να υπογραμμίσει τη δυνατότητα κάποιος να κολυμπήσει ξανά εκεί χάρη στις μεγάλες εργασίες απορρύπανσης και να καθησυχάσει για την ποιότητα του νερού.

Αλλά ποτέ δεν όρισε ημερομηνία και δεν συμμετείχε ούτε στη… βουτιά που έκανε η υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουντεά-Καστερά, στις 13 Ιουλίου, ούτε σε εκείνη της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκο και του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Τόνι Εστανγκέ, στις 17 του μήνα.

«Δεν ανακοίνωσε ότι θα κολυμπήσει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε ότι θα κολυμπήσει και πάντα εξέφραζε αυτή τη βεβαιότητα. Δεν θα έχει απαραίτητα την ευκαιρία να το κάνει πριν από τους Αγώνες», απάντησε η Προεδρία σε δημοσιογράφους που το αμφισβήτησαν σήμερα (19/7).

«Όπως είπε όταν το ανακοίνωσε, αυτό που του φαίνεται απαραίτητο πέρα από το γεγονός ότι μας επιτρέπει να διοργανώνουμε Ολυμπιακούς αγώνες, είναι ότι πάνω απ’ όλα θα επιτρέψει το άνοιγμα προπονητικών χώρων κολύμβησης για όλους τους κατοίκους της περιοχής του Παρισιού, τα επόμενα χρόνια. Θα είναι μέσα σε αυτό το πνεύμα όταν θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει όταν θα μπορέσει να το κάνει», πρόσθεσε το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε επίσης:

Τζο Μπάιντεν – Νέο μήνυμα παρά τις πιέσεις για αποχώρηση: Ανυπομονώ να επιστρέψω, μαζί θα νικήσουμε

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν είναι μόνο η μαύρη επέτειος της εισβολής, είναι και η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος

Απώλειες για της Ευρωαγορές προκάλεσε το παγκόσμιο black out – Βουτιά 1% για τον DAX