ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την έντονη διαφωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.
“Η αξιοπρέπειά σου τιμά τη γενναιότητα του ουκρανικού λαού”, τόνισαν με κοινη ανάρτησή τους στο X. “Να είσαι δυνατός, να είσαι γενναίος, να είσαι ατρόμητος. Δεν είσαι ποτέ μόνος, αγαπητέ πρόεδρε Ζελένσκι. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σου για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη.”
Από τη πλευρά της, η επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάγια Κάλας δήλωσε ότι έχει γίνει σαφές ότι «ο ελεύθερος κόσμος χρειάζεται έναν νέο ηγέτη», αντιδρώντας στη μετωπική σύγκρουση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι..
«Η Ουκρανία είναι Ευρώπη! Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας», είπε η Κάλας σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Θα ενισχύσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να αντεπιτίθενται στον επιτιθέμενο», πρόσθεσε. «Σήμερα, έγινε σαφές ότι ο ελεύθερος κόσμος χρειάζεται έναν νέο ηγέτη. Εναπόκειται σε εμάς, τους Ευρωπαίους, να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση».
Μετά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, οι πρόεδροι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων εξέδωσαν κοινό μήνυμα υποστήριξης προς τον ουκρανικό λαό και τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπενθυμίζοντας την ενότητα της Ευρώπης.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Ο Mask και η DOGE εξετάζουν τα ποσά που δόθηκαν στην Ουκρανία για πιθανές «απάτες»
Πανηγυρίζει ο Μεντβέντεφ για τον καυγά Τραμπ-Ζελένσκι: «Το γουρούνι δέχθηκε χαστούκι»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αυξήσεις μισθών στα σώματα ασφαλείας: Ερώτηση ετοιμάζουν γαλάζιοι βουλευτές
- Ο υποκριτής Κικίλιας, τα βαριά πορτοφόλια στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το Helikon και ο ΑΔΜΗΕ, το παρασκήνιο με την Phos Bank και την Εκκλησία, τι συμβαίνει με τον manager Μπρουμίδη, το νέο χάος στις Σπέτσες και ένα εφοπλιστικό quiz
- Ντόναλντ Τραμπ και Ευρωπαίοι προμηθευτές
- Η μάχη στις τηλεπικοινωνίες μετά την είσοδο της Volton και οι κινήσεις της ΔΕΗ
