Η σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου από τις τουρκικές αρχές είναι «βαθιά ανησυχητική», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος της Επιτροπής ρωτήθηκε για τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

1

«Θεωρούμε ότι η σύλληψη του δημάρχου είναι βαθιά ανησυχητική. Ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, η Τουρκία πρέπει να υποστηρίξει τις δημοκρατικές αξίες, ιδιαίτερα τα δικαιώματα των εκλεγμένων αξιωματούχων. Θέλουμε λοιπόν η Τουρκία να παραμείνει προσηλωμένη στην Ευρώπη, αλλά αυτό απαιτεί ξεκάθαρη δέσμευση σε δημοκρατικούς κανόνες και πρακτικές, και είναι βασικό να σέβεται η Τουρκία αυτές τις θεμελιώδεις αρχές», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Διαβάστε επίσης:

Ιμάμογλου: Η σύλληψή του δεν συνδέεται με τον Ερντογάν, λέει το Τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης

Τζιτζικώστας από τη Βαρσοβία: Η ασφάλεια της Ευρώπης είναι απόλυτη προτεραιότητα

Μπακογιάννη: «Κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών αρχών», η σύλληψη του Ιμάμογλου