Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα σε σουπερμάρκετ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε σήμερα σούπερ μάρκετ στην ουκρανική πόλη Κοστιαντινίβκα στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην πρώτη γραμμή του μετώπου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 43, γνωστοποίησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Μαύρα σύννεφα καπνού υψώνονταν από το κατεστραμμένο κτίριο, όπως δείχνουν φωτογραφίες και βίντεο που ανήρτησαν αξιωματούχοι. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε αργότερα ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε.

«Ρώσοι τρομοκράτες χτύπησαν ένα συνηθισμένο σούπερ μάρκετ και ένα ταχυδρομείο. Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο X. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να εργάζονται στα ερείπια αναζητώντας επιζώντες, πρόσθεσε.

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προχώρησε σε νέα ανάρτηση στο X γνωστοποιώντας ότι οι διασωστικές ομάδες στην περιοχή  συνεχίζουν το έργο τους, καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας και αναφέρθηκε εκτενώς στο θάρρος και τις δράσεις των ουκρανών για να «διατηρηθεί η ανεξαρτησία της Ουκρανίας»

 

Η Κοστιαντινίβκα βρίσκεται μόλις 13 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου μαίνονται οι μάχες στα ανατολικά της Ουκρανίας. Τα τμήματα της περιοχής Ντονέτσκ που ελέγχονται από τις ουκρανικές δυνάμεις πλήττονται τακτικά από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Εν τω μεταξύ, ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν τα τελευταία 24ωρα να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην περιφέρεια Κουρσκ. Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει ακόμη την επιχείρηση αυτή.

«Καμία κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη στοχοποίηση αμάχων», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Αντρίι Κόστιν στο X, αναφέροντας έναν επικαιροποιημένο αριθμό νεκρών στην Κοστιαντινίβκα .

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τη Μόσχα. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους αν και έχει σκοτώσει χιλιάδες κατά τη διάρκεια των 29 μηνών από τότε που ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός περιφερειακός κυβερνήτης Βαντίμ Φιλάσκιν δήλωσε αρχικά ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε πυροβολικό, αλλά αργότερα δήλωσε ότι πραγματοποίησε την επίθεση με πύραυλο αέρος-επιφανείας Kh-38.

Η Nova Poshta, η μεγαλύτερη ιδιωτική ταχυδρομική εταιρεία της Ουκρανίας, δήλωσε ότι το υποκατάστημα της στο σούπερ μάρκετ υπέστη ζημιές κατά την επίθεση.

«Όλοι οι υπάλληλοί μας είναι ζωντανοί. Ένας συνάδελφος υπέστη διάσειση – του παρέχεται η απαραίτητη βοήθεια», δήλωσε η εταιρεία στο X.

Κατοικίες, καταστήματα και περισσότερα από δώδεκα αυτοκίνητα υπέστησαν επίσης ζημιές κατά την επίθεση, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών στο Telegram.

Η περιφέρεια Ντονέτσκ είναι ένα από τα πιο καυτά μέτωπα μαχών, καθώς η Ρωσία στοχεύει περιοχές προς το στρατηγικό ανατολικό κέντρο εφοδιασμού του Ποκρόβσκ.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντεριπάσκα δέχθηκε επίθεση από τους υποστηρικτές του πολέμου για δηλώσεις του

Τουρκία: Η Άγκυρα στηρίζει την τριμερή πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Λίβανος: Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στη Σιδώνα αξιωματούχος της Χαμάς