Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ουκρανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια σε άμαχους Ρώσους στην περιφέρεια Κουρσκ

Ιχόρ Κλιμένκο, υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας

Ιχόρ Κλιμένκο, υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας

Η Ουκρανία κατασκεύασε αποθηκευτικούς χώρους στην περιοχή Σούμι, στα βόρεια σύνορά της, με σκοπό να φυλάσσει εκεί και να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια σε Ρώσους πολίτες που ζουν στο κατεχόμενο από τους Ουκρανούς τμήμα της περιφέρειας Κουρσκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του 82 οικισμούς σε μια έκταση 1.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιφέρεια αυτή, αφού εξαπέλυσε την επίθεσή του στο ρωσικό έδαφος στις 6 Αυγούστου.

«Οι πολίτες τους οποίους εγκατέλειψε η Ρωσία είναι κυρίως ηλικιωμένοι, άνθρωποι με αναπηρίες και οικογένειες με παιδιά. Χρειάζονται τρόφιμα, νερό και φάρμακα» έγραψε ο υπουργός Ιχόρ Κλιμένκο στην ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. Δεν διευκρίνισε πόσες αποθήκες κατασκευάστηκαν, ούτε το πού βρίσκονται. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του υπουργείου στην ίδια εφαρμογή δείχνει μια μεγάλη, φουσκωτή σκηνή και Ουκρανούς στρατιώτες να μεταφέρουν δέματα και να συσκευάζουν τρόφιμα.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή του Σούμι, που συνορεύει με το Κουρσκ, ο Κλιμένκο είπε ότι περίπου 150 δέματα με τρόφιμα έχουν σταλεί σε αμάχους σε αυτήν την περιοχή.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν διαδρόμους εκκένωσης από την περιοχή του Κουρσκ και να δώσουν πρόσβαση σε διεθνείς ανθρωπιστικές αποστολές. Η Ρωσία αποκαλεί «μείζονα πρόκληση» την ουκρανική εισβολή και ορκίστηκε ότι θα ανταποδώσει.

Διαβάστε επίσης:

SAOS Feries: Ματαιώνονται τα δρομολόγια του ΣΑΟΣΝΗΣΟΣ, μετά το περιστατικό στο λιμάνι της Άνδρου – Συνελήφθη και απολύθηκε ο πλοίαρχος

Νίκος Ρωμανός: Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Κασσελάκη είναι η εικόνα και τα likes, λειτουργεί πάντα με όρους influencer

Πειραιάς: Από βλάβη σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ το περιστατικό καθίζησης του οδοστρώματος