ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι υπήρχαν ουσιαστικές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.
Συμπλήρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ιχόρ Ζόβκα, δήλωσε πως οι σημερινές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός ήταν «περισσότερο εποικοδομητικές». Αυτή την τοποθέτηση μετέφερε μέσω Telegram ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γκερασένκο.
«Στους πρώτους γύρους η Ρωσία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει τη θέση μας και έθεσε τελεσίγραφα: Ότι η Ουκρανία πρέπει να παραδοθεί, να αφήσει κάτω τα όπλα, ότι ο πρόεδρός μας θα πρέπει να υπογράψει τη συνθηκολόγηση. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία άλλαξε τον τόνο της» σημειώνει ο άνθρωπος του Ζελένσκι.
Ο Ζόβκα είπε ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας αισθάνονται «συγκρατημένα αισιόδοξοι» μετά τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι θα είναι απαραίτητο να συναντηθούν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.
Πούτιν: Το Κίεβο δεν δείχνει σοβαρή δέσμευση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης
Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, τόνισε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ πως το Κίεβο δεν δείχνει «σοβαρή δέσμευση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης».
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε προς τον Σαρλ Μισέλ τους όρους που θέτει η Μόσχα για μια συμφωνία.
Διαβάστε επίσης
Στο Κίεβο έφτασαν οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβενίας
ΗΠΑ: Σκωπτική η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις ρωσικές κυρώσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ