Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ουκρανία: Έπληξε και τρίτη γέφυρα στην περιοχή Κουρσκ – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Σπίτι στις φλόγες στην πόλη Σούτζα στο Κουρσκ

Σπίτι στις φλόγες στην πόλη Σούτζα στο Κουρσκ (MIC Izvestia / IZ.RU via REUTERS)

Η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι η Ουκρανία έπληξε και κατέστρεψε μία τρίτη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ την Κυριακή.

Οι Ουκρανοί, που κάνουν λόγο για στρατηγικής σημασίας χτύπημα, είχαν από χθες ανεβάσει σχετικό βίντεο στο Telegram με την επίθεση.

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», τόνιζε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.

Στόχος η δημιουργία ουδέτερης ζώνης

Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά χθες ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσι, μίλησε ξεκάθαρα για τον στόχο της εισβολής στο Κουρσκ. Έκανε λόγο για τη δημιουργία μίας «νεκρής», ουδέτερης ζώνης στην περιοχή, για την αποτροπή περαιτέρω επιθέσεων από τη Μόσχα στην άλλη πλευρά των συνόρων.

«Είναι πλέον το πρωταρχικό μας καθήκον στις αμυντικές επιχειρήσεις συνολικά: να καταστρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ρωσικό πολεμικό δυναμικό και να διεξάγουμε τις μέγιστες αντεπιθέσεις. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ρυθμιστικής ζώνης στο έδαφος του επιτιθέμενου – την επιχείρησή μας στην περιοχή του Κουρσκ», είπε ο Ζελένσκι στη νυχτερινή του ομιλία.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινή “επίθεση αυτοκτονίας” στο Τελ Αβίβ

Βρετανία: Σε αστυνομικά τμήματα κρατούνται οι συλληφθέντες – Υπερπλήρεις οι φυλακές

«Ανεπιθύμητο» για τους Ρώσους το ίδρυμα του Τζορτζ Κλούνεϊ με υπογραφή Πούτιν