Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ουκρανία: Έκρηξη στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ – Καίγονται ρωσικά πλοία και πυρομαχικά

Φωτιά στο λιμάνι Μπερντιάνσκ στην Ουκρανία

Ξέσπασε φωτιά στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ στην Ουκρανία, σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν από το πρωί της Πέμπτης τον γύρο του διαδικτύου.

Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Nexta TV ανέφεραν ότι χτυπήθηκαν ρωσικά πλοία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ανεπιβεβαίωτη πληροφορία.

Αργότερα, το Ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το «Ορσκ» καταστράφηκε. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι δύο ακόμη ρωσικά πλοία έχουν πιάσει φωτιά και ότι καταστράφηκε μία αποθήκη με πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τον The Guardian, ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Αντόν Γερασένκο, ανέβασε στο Telegram μια φωτογραφία που έδειχνε πυκνούς καπνούς πάνω από λιμάνι, με τη λεζάντα «Μια αποθήκη με πυρομαχικά και πυραύλους στο κατεχόμενο από τους Ρώσους Μπερντιάνσκ».

Το λιμάνι του Μπερντιάνσκ βρίσκεται περίπου 75 χλμ, βορειοδυτικά της Μαριούπολης, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε υποχώρηση, λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο