Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ομογένεια ΗΠΑ: Καταδικάζει σύσσωμη την επίθεση κατά Τράμπ

Ντόναλντ Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ

Την έντονη καταδίκη της στην απόπειρα δολοφονίας κατά Τράμπ εξέφρασε σύσσωμη η Ομογένεια μας στις ΗΠΑ, μέσω των βουλευτών της. Τόσο οι δημοκρατικοί όσο και οι Ρεμπουμπλικάνοι βουλευτές, προχώρησαν σε καταδικαστικές δηλώσεις, κοινή συνισταμένη των οποίων ήταν επίσης και οι έπαινοι προς τη Μυστική Υπηρεσία για την άμεση αντίδρασή της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυξ» τη συμπαράστασή του στον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασαν  οι Δημοκρατικοί βουλευτές Κρις Πάππας , Τζον Σαρμπάνης  και Ντίνα Τάιτους , ενώ οι Ρεμπουπλικανοί βουλευτές προχώρησαν σε εκτενείς δηλώσεις.

Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής της 11ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) έκανε λόγο για «σοκαριστικό και οδυνηρό γεγονός», σημειώνοντας παράλληλα ότι «αθώοι παριστάμενοι επίσης πυροβολήθηκαν, μεταξύ των οποίων και κάποιος που, δυστυχώς, υπέκυψε στα πράγματά του».

«Ενόσω αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για τον δράστη και διεξάγεται εκτενής έρευνα για το πώς μπόρεσε να σημειωθεί αυτή η τρομακτική πράξη, είμαστε ευγνώμονες στους άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας που προστάτευσαν τον πρόεδρο Τραμπ και εξουδετέρωσαν τον δράστη μέσα σε δευτερόλεπτα», επεσήμανε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές  για στοχοποίηση του πρώην Προέδρου, στηλιτεύοντας την πολιτική βία.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος Τραμπ έχει στοχοποιηθεί και δυσφημιστεί έχει πάει πολύ μακριά. Αυτή η πράξη πολιτικής βίας και καθαρού μίσους είναι απαράδεκτη.

Ως Αμερικανοί, μπορούμε να διαφωνήσουμε, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις απόψεις από όλο το πολιτικό φάσμα και να συμμετάσχουμε σε διάλογο με σεβασμό για τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα.

Η απόπειρα δολοφονίας οποιουδήποτε πολιτικού υποψηφίου είναι απαράδεκτη και απλώς διχάζει περαιτέρω το έθνος μας», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο έτερος ομογενής Ρεπουμπλικανός βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης , στην αρχική ανάρτησή του στο Χ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του, ευχαριστώντας, με τη σειρά του, τη Μυστική Υπηρεσία.

«Οπως έκανε από την αρχή, ο Θεός προστάτεψε τον πρόεδρο Τραμπ από σοβαρό τραυματισμό, ώστε να μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο. Προσευχές για όσους σκοτώθηκαν και στις οικογένειές τους. ΠΑΛΕΨΤΕ! ΠΑΛΕΨΤΕ! ΠΑΛΕΨΤΕ!», δημοσίευσε στη συνέχεια, αναπαράγοντας το σύνθημα του ίδιου του Τραμπ μετά την επίθεση.

Σε πολιτειακό επίπεδο, ο Ρεπουμπλικανός πολιτειακός βουλευτής της Νέας Υόρκης, Μιχάλης Ταννούσης, σε ανάρτησή του, τόνισε πως «προσεύχεται για τον πρόεδρο Τραμπ» και ευχαρίστησε επίσης τις Αρχές, ενώ ο αναπληρωτής επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας Νέας Υόρκης, Μιχάλης Γιάνναρης , ένας σκληρός επικριτής του Τραμπ, τόνισε πως η βία δεν έχει θέση στην πολιτική ζωή της Αμερικής.

«Ανεξάρτητα από το πόσο διαιρεμένοι είμαστε ως έθνος ή πόσο σοβαρές είναι οι διαφορές μας, δεν μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος. Οι πολιτικές διαφωνίες μας θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά στην κάλπη, όχι με τη βία.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, πρέπει να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας προς τη δημοκρατία, ως λύση», είπε ο κ. Γιάνναρης.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι νέοι γενικοί γραμματείς – Οι καραμπόλες και οι εκπλήξεις

ΗΠΑ: Ενισχύεται το δολάριο μετά την απόπειρα δολοφονίας Ντόναλντ Τραμπ

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Δοκιμασία» για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ