• Διεθνής πολιτική

    Ολυμπιακοί Αγώνες – Χαμός στο ρινγκ: Ιταλίδα εγκατέλειψε μετά από χτυπήματα της intersex αντιπάλου

    • NewsRoom

    H ιταλίδα μποξέρ με την αντίπαλό της


    Μια σπάνια, όσο και συγκλονιστική στιγμή καταγράφηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μια στιγμή που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και αντιδράσεις.

    Αφορά στον αγώνα πυγμαχίας ανάμεσα στην Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι και την Αλγερινή Ιμάνι Κελίφ η οποία είναι το πρωταγωνιστικό πρόσωπο καθώς είναι… intersex. Συγκεκριμένα, είναι μεν γυναίκες αλλά έχουν χρωματοσώματα ανδρών με την Κελίφ και την Ταιβανέζα Λιν Γιου-Τινγκ να αγωνίζονται κανονικά στους Ολυμπιακούς.

    Πέρυσι είχαν αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας, αλλά φέτος η ΔΟΕ έχοντας πιο χαλαρά κριτήρια τις επέτρεψε να αγωνιστούν. «Θα αγωνιστώ…», είχε ποστάρει το βράδυ της Τετάρτης η Καρίνι διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που την ήθελαν να αποσύρεται.

     

    Ομως στο ρινγκ τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η ιταλίδα Καρίνι ξεκίνησε τον αγώνα, δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα αλλά μετά από 46 δευτερόλεπτα σήκωσε το χέρι της και ζήτησε να αποχωρήσει από τον αγώνα.

    «Δάσκαλε με πόνεσε τόσο πολύ, που δεν θέλω να συνεχίσω…», φέρεται να είπε στον προπονητή της σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. «Πιστεύεις ότι μπορείς να τελειώσεις τουλάχιστον τον πρώτο γύρο; Έτσι θα έχουμε λίγο χρόνο να το συζητήσουμε και να αποφασίσουμε», την ρώτησε ο Εμανουέλε Ρεντσίνι, αλλά η αθλήτριά του, του απαντά: «Όχι, είναι μάταιο…».

    Ετσι η Ιταλίδα έχασε τον αγώνα, ο διαιτητής ανακήρυξε νικήτρια την Αλγερινή η οποία προσπάθησε να χαιρετήσει την αντίπαλό της αλλά χωρίς αποτέλεσμα διότι η Καρίνι αρνήθηκε να της δώσει το χέρι και ξέσπασε σε κλάματα στη μέση του ρινγκ.

    Μετά το τέλος του αγώνα και έχοντας ηρεμήσει, η Καρίνι μίλησε στους Ιταλούς δημοσιογράφους μη κρύβοντας την απογοήτευση της για ότι έγινε
    «Όλα όσα συνέβησαν πριν από τον αγώνα δεν είχαν καμία απολύτως επιρροή, δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει ποιος πρέπει να αγωνιστεί και ποιος όχι. Μπήκα στο ρινγκ, έκανα το καθήκον μου ως πυγμάχος, προσπάθησα να αγωνιστώ ανεξάρτητα από διαμάχες ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν οι Ολυμπιακοί μου αγώνες, ήθελα να κερδίσω», είπε αρχικά και όταν ρωτήθηκε για τα χτυπήματα που δέχτηκε, απάντησε:

    «Στο δεύτερο που δέχτηκα στη μύτη δεν ανέπνεα πια. Πήγα στον δάσκαλο και με ωριμότητα και θάρρος είπα αρκετά. Γιατί χρειάζεται θάρρος και ωριμότητα για να σταματήσεις. Δεν είχα πια όρεξη να παλέψω».

    Διαβάστε επίσης:

    Υπουργείο Ενέργειας: Στα 1,6 λεπτά/kWh η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Αύγουστο

    Eurobank: Πώς κρίνουν 6 οίκοι τα αποτελέσματα 6μήνου – Οι νέες τιμές στόχοι
    Zepbound: Άλμα στη μετοχή για το φάρμακο αδυνατίσματος – Τα ευρήματα νέας μελέτης
     



    ΣΧΟΛΙΑ