Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Όλαφ Σολτς: Η Deutsche Bank είναι πολύ κερδοφόρα, δεν χρειάζεται ανησυχία

Όλαφ Σολτς

Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος της Γερμανίας

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Deutsche Bank  δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, την ώρα που οι ανησυχίες για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα οδήγησαν τις μετοχές της γερμανικής τράπεζας στη μεγαλύτερη υποχώρησή τους τα τελευταία τρία χρόνια.

«Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονίσει και αναδιοργανώσει θεμελιωδώς το επιχειρηματικό της μοντέλο και είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα», δήλωσε ο Σολτς την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του γερμανικού δανειστή.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τίποτα», πρόσθεσε.

Ο Γερμανός καγκελάριος — ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών επί της προκατόχου του Άνγκελα Μέρκελ — είχε νωρίτερα συνομιλίες με τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ στις Βρυξέλλες.

Η Deutsche Bank σημείωσε απώλειες 8,53%, έχοντας ωστόσο μέσα στην ημέρα φτάσει να κατρακυλά έως το -15%. Η μετοχή υποχωρεί περίπου 18% φέτος.

Η πτώση ήρθε παρά τις ελπίδες ότι η διάσωση της Credit Suisse με τη μεσολάβηση της ελβετικής κυβέρνησης το περασμένο Σαββατοκύριακο θα σταθεροποιήσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρώπης.

Οι ρυθμιστικές αρχές και τα στελέχη προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους επενδυτές για την υγεία του τραπεζικού κλάδου με τις κεντρικές τράπεζες να διατηρούν την εστίασή τους στον πληθωρισμό εν μέσω ελπίδων ότι η χειρότερη χρηματοπιστωτική αναταραχή έχει παρέλθει.

Ο Scholz προσπάθησε επίσης να ηρεμήσει τα νεύρα της αγοράς, λέγοντας ότι η τραπεζική εποπτεία στην Ευρώπη είναι «στιβαρή και σταθερή». «Εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε λάβει πολύ σωστές αποφάσεις σχετικά με τη σταθερότητα των τραπεζών μας στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά, «γρηγορότερα και πιο ξεκάθαρα από ό,τι σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου». Όπως εξήγησε, η ΕΕ και η Ευρωζώνη «είναι πολύ μπροστά όσον αφορά την ύπαρξη σαφών κανόνων».

Διαβάστε επίσης

Deutsche Bank: Το νέο “θύμα” των ευρωπαϊκών τραπεζών – Τι λένε οι αναλυτές

Deutsche Bank: Κέρδη άνω των 100 εκατ. δολαρίων για τους Short sellers τις δύο τελευταίες εβδομάδες