Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΟΗΕ: “Σχεδόν 450.000” άνθρωποι στη Ράφα εκτοπίστηκαν μετά τις 6 Μαΐου

Ράφα

Ράφα

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) ανακοίνωσε σήμερα ότι “σχεδόν 450.000” άνθρωποι στη Ράφα εκτοπίστηκαν από τότε που το Ισραήλ έδωσε εντολή στις 6 Μαΐου για την εκκένωση μέρους της πόλης αυτής στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

“Σχεδόν 450.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί διά της βίας από τη Ράφα από τις 6 Μαΐου”, οι οποίοι “είναι εξαντλημένοι, πεινασμένοι και συνεχώς φοβισμένοι”, έγραψε η Unrwa στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ,

χωρίς να διευκρινίζει πού πήγαν αυτοί οι εκτοπισμένοι, σε άλλα σημεία της Ράφας ή εκτός της πόλης, η οποία φιλοξενεί σύμφωνα με τον ΟΗΕ 1,4 εκατ. ανθρώπους.

Από τις 6 Μαΐου, ο ισραηλινός στρατός έχει δώσει εντολή στους κατοίκους αρκετών συνοικιών στην ανατολική Ράφα να τις εγκαταλείψουν, πριν προχωρήσει εκεί σε βομβαρδισμούς και “στοχευμένες επιχειρήσεις” στο έδαφος.

Διαβάστε επίσης:
«Πέφτει η νύχτα με… ΡΥΘΜΟ» με την Έλενα Παπαρίζου και καλεσμένο τον Πάνο Μουζουράκη

4 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την φράουλα

Ολλανδία: Οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο στην κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite