Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΟΗΕ: Ο γγ του ΟΗΕ «καλωσορίζει οποιαδήποτε εκεχειρία» στην Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα καλωσόριζε οποιαδήποτε εκεχειρία στην Ουκρανία με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων των Ορθοδόξων, «γνωρίζοντας ότι η εκεχειρία αυτή δεν θα αντικαθιστούσε μια δίκαιη ειρήνη, σύμφωνη με τον Χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο», ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπός του.

Η Ουκρανία απέρριψε νωρίτερα την ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για 36ωρη εκεχειρία αύριο και το Σάββατο, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός μέχρι η Μόσχα να αποσύρει τις δυνάμεις της από τα κατεχόμενα εδάφη.

Ο Γκουτέρες στο μεταξύ διέλυσε την αποστολή εύρεσης αποδείξεων για την επίθεση στην ουκρανική πόλη Ολενίφκα, τον περασμένο Ιούλιο, όπου σκοτώθηκαν Ουκρανοί κρατούμενοι από τους φιλορώσους αυτονομιστές. Ο λόγος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ήταν ότι η αποστολή δεν ήταν δυνατόν να αναπτυχθεί στην τοποθεσία αυτήν.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία ζητούσαν να διερευνηθεί η επίθεση αυτή. Ο Γκουτέρες ανακοίνωσε τη συγκρότηση της αποστολής τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης

Το Κρεμλίνο αμφισβητεί πως ο Ζελένσκι διαφωνεί με την εκεχειρία για τα Χριστούγεννα