ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Δυστυχώς, η παρούσα κατάσταση από την άλλη πλευρά των συνόρων δείχνει πως δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για την επιστροφή”, δήλωσε η Μπατσελέτ στους δημοσιογράφους στην Ντάκα. Περίπου 750.000 Ροχίνγκια διέφυγαν από τους εκβιασμούς του στρατού στη Μιανμάρ και αναζήτησαν άσυλο το 2017 στο γειτονικό Μπανγκλαντές, όπου βρίσκονταν ήδη τουλάχιστον 100.000 πρόσφυγες, θύματα προηγούμενων βιαιοτήτων.
«Ο επαναπατρισμός πρέπει να πραγματοποιηθεί με εθελοντικό και αξιοπρεπή τρόπο»
Οι Ροχίνγκια ζουν στοιβαγμένοι σε καταυλισμούς υπό ανθυγιεινές συνθήκες σε παράγκες από λινάτσα, λαμαρίνα και μπαμπού και αρνούνται να επιστρέψουν στη Μιανμάρ, όπου η πλειονότητα του πληθυσμού είναι βουδιστές, όσο δεν έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα του πολίτη.
“Ο επαναπατρισμός πρέπει να πραγματοποιηθεί με εθελοντικό και αξιοπρεπή τρόπο, μόνο όταν υπάρξουν ασφαλείς και βιώσιμες συνθήκες στη Μιανμάρ”, πρόσθεσε η Μπατσελέτ. Η Μιανμάρ διοικείται από στρατιωτική χούντα μετά την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης πέρυσι.
Η 70χρονη Μπατσελέτ πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στο Μπανγκλαντές πριν από την ολοκλήρωση της θητεία της ως Ύπατης Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα τέλη του μήνα.
Διαβάστε επίσης
Αναδιατάσσει τη διοίκηση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας η Ρωσία – Ποια είναι η αιτία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΑΣ: Αναζητεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου την Ειρήνη Μουρτζούκου μετά από μήνυση εις βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση
- Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στο Παγκράτι
- Σε νέα επικίνδυνη φάση εισέρχεται ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας
- State Department: Υποκριτική η στάση της Ρωσίας – Ανεύθυνη η ρητορική της