Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ σκότωσαν σήμερα τη φιλοπαλαιστίνια ακτιβίστρια Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, με μια σφαίρα στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του εβραϊκού εποικισμού στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (BDHNU).
“Στις 6 Σεπτεμβρίου οι FSI (σ.σ. ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας) σκότωσαν μια Αμερικανίδα ακτιβίστρια 26 ετών στην Μπέιτα (…) με μια σφαίρα που την χτύπησε στο κεφάλι ενώ συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση κατά του εποικισμού”, ανέφερε το BDHNU για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Το θύμα είχε επίσης την τουρκική υπηκοότητα.
Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι αναζητά “περισσότερες πληροφορίες” για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί, ενώ η Τουρκία χαρακτήρισε “δολοφονία από την κυβέρνηση Νετανιάχου” τον θάνατο της νεαρής ακτιβίστριας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΔΕΣΦΑ: Εγκαινιάστηκε το νέο Τεχνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης
Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του Πάβλογκραντ – Ένας νεκρός και πάνω από 60 τραυματίες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Φέτος έγινε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια κατά την αντιπυρική περίοδο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Οι ξένοι σαρώνουν με αγορές Μυτιληναίο, Άλφα
- Χαλκός: Έρχονται νωρίτερα οι δασμοί του Τραμπ; Νέο ρεκόρ της τιμής του μετάλλου στις ΗΠΑ
- Έκρηξη σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι: Διαρροή υγραερίου η αιτία – Στο νοσοκομείο δύο υπάλληλοι, στον εισαγγελέα η υπεύθυνη
- ΗΠΑ: Η διοίκηση Τραμπ απειλεί να «κλείσει» δικαστήρια που εναντιώνονται στις αποφάσεις του
