Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Us Elections 2024

O Τζεφ Μπέζος απαγόρευσε στη Washington Post να στηρίξει την Καμάλα Χάρις

Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon

Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon

Η Washington Post ανέφερε την Παρασκευή ότι δεν θα υποστηρίξει κάποιον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, μια απόφαση που έρχεται για πρώτη φορά από το 1976.

Η εφημερίδα δημοσίευσε επίσης την Παρασκευή ένα άρθρο δύο δημοσιογράφων που έλεγαν ότι τα στελέχη της σελίδας σύνταξης είχαν συντάξει νωρίτερα ένα κείμενο υποστήριξής της Καμάλα Χάρις.  «Η απόφαση να μην δημοσιευτεί ελήφθη από τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας, τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος», ανέφερε η The Post, επικαλούμενη δύο πηγές που ενημερώθηκαν για τα γεγονότα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Post, Will Lewis, σε μια διαδικτυακή δήλωσή του ανέφερε πως «Η Washington Post δεν θα υποστηρίξει έναν προεδρικό υποψήφιο σε αυτές τις εκλογές. Ούτε σε μελλοντικές προεδρικές εκλογές».

«Επιστρέφουμε στις ρίζες μας να μην υποστηρίζουμε τους προεδρικούς υποψηφίους», έγραψε ο Lewis.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ημέρες αφότου ο επικεφαλής της συντακτικής επιτροπής των Los Angeles Times παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη αυτής της εφημερίδας, του δισεκατομμυριούχου Πάτρικ Σον-Σιόνγκ, να μην υποβάλει προεδρική υποστήριξη.

Ο Μάρτι Μπάρον, πρώην εκδότης της Washington Post, χαρακτήρισε την απόφαση της εφημερίδας «δειλία, με θύμα τη δημοκρατία».

Ο ″Ντόναλντ Τραμπ θα το δει αυτό ως μια πρόσκληση για περαιτέρω εκφοβισμό του ιδιοκτήτη Τζεφ Μπέζος (και άλλων)», έγραψε ο Μπάρον. «Ενοχλητική αδυναμία σε ένα ίδρυμα που φημίζεται για το θάρρος».

Ο βουλευτής Ted Lieu, Δημοκρατικός από την Καλιφόρνια, στο δικό του tweet στις ειδήσεις έγραψε: «Το πρώτο βήμα προς τον φασισμό είναι όταν ο ελεύθερος Τύπος κρύβεται από φόβο».

Διαβάστε επίσης

New York Post: Η εφημερίδα στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία

ΗΠΑ – εκλογές 2024: Απόλυτη ισοπαλία στο 47% μεταξύ των δύο υποψηφίων στην δημοσκόπηση του CNN

Χατζηδάκης στο Reuters: Μείωση του χρέους με δημοσιονομική πειθαρχία και φιλοεπενδυτική πολιτική